Platform over gevels, glas & daken
Compact Vouwdeur van Rolflex past in iedere ruimte en bij elk ontwerp

Compact Vouwdeur van Rolflex past in iedere ruimte en bij elk ontwerp

Ruimtebesparend, onderhoudsarm en eindeloze designmogelijkheden. Rolflex, het bedrijf achter de Compact Vouwdeur, maakt al meer dan twintig jaar goede sier met het unieke vouwdeursysteem. Gebouweigenaren in binnen- en buitenland profiteren van de vele voordelen van de Nederlandse vinding. Account Manager Bert Tiemessen gunt ons een kijkje in de keuken.

De Compact Vouwdeur is aan de buitenkant niet heel anders dan een standaard overhead- of sectionaaldeur, erkent Tiemessen. “Het grote voordeel wordt pas duidelijk aan de binnenzijde. Het unieke vouwsysteem zorgt ervoor dat je de ruimte achter de deur maximaal kunt benutten. Er is geen sprake van rails aan het plafond, maar van een compact opgevouwen pakket dat bovendien zelfs weggewerkt kan worden in een (systeem)plafond. Het vouwsysteem heeft zowel praktische als visuele voordelen. Zo is het ideaal voor toepassing bij kraanbanen, autohefbruggen of sprinklerinstallaties, maar ook in ruimtes waar je geen storende rails in het zicht wilt hebben, zoals klaslokalen of autoshowrooms. Bij ruimtegebrek aan de binnenzijde is het zelfs mogelijk om de deur extern te monteren.”

Rolflex

Onderdelen zijn van hoge kwaliteit en het innovatieve ontwerp zorgt voor een minimale belasting van de onderdelen.

Onderhoudsarm

In opgevouwen toestand heeft het pakket volgens Tiemessen altijd een diepte van 73 centimeter. “De hoogte van het pakket is afhankelijk van de deuropening. Deze varieert van 40 centimeter bij de laagste deuren tot maximaal 89 centimeter bij deuren van 8 meter hoog. Alle afmetingen zijn mogelijk tot maximaal 7 meter breed en circa 8 meter hoog. De Compact deur bespaart overigens meer dan alleen ruimte, want hij is ook onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Onderdelen zijn van hoge kwaliteit en het innovatieve ontwerp zorgt voor een minimale belasting van de onderdelen. Daarnaast zijn er geen balansveren benodigd en is een ingewikkelde stalen ophangconstructie overbodig. Dat maakt de Compact Vouwdeur op de lange termijn voordeliger dan een standaard overheaddeur.”

Rolflex

‘Het vouwsysteem heeft zowel praktische als visuele voordelen’

 

Rolflex biedt vele smaken voor de Compact Vouwdeur. “Het varieert van een volledig dichte deur met geïsoleerde sandwichpanelen en een combinatie met vensters tot een volledig glazen uitvoering. Uniek is bovendien dat we een loopdeur in het vouwsysteem kunnen aanbrengen,” licht Tiemessen toe. “We leveren de sandwichpanelen van de Compact deur in tien standaard kleuren, alle overige RAL-kleuren zijn op aanvraag. Via de configurator op onze website is de deur volledig op maat te configureren en ontstaat een reëel beeld van de deur. Ook kun je naar wens een prijsopgave en/of tekeningen van de ontworpen deur opvragen. Deze tekeningen zijn ook leverbaar in Revit, zodat deze één op één overgenomen kunnen worden in het 3D-model.”

De Compact deur is inmiddels overal in de wereld te vinden. In Nederland levert Rolflex direct aan de eindmarkt met een eigen monteursploeg. In vrijwel ieder ander land werkt het bedrijf met plaatselijke dealers. Bekijk www.rolflex.com voor alle mogelijkheden en toepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details