Platform over gevels, glas & daken
Community VMRG Toegangstechniek gestart

Community VMRG Toegangstechniek gestart

Binnen de VMRG zijn verschillende communities actief. Deze groepen bedrijven delen kennis over bijvoorbeeld het uitbreiden en updaten van de VMRG Kwaliteitseisen op hun specifieke werkterrein, ze bespreken waar men behoefte aan heeft in de markt en wat de VMRG hierin kan betekenen. Doel is om uiteindelijk de totale gevelbranche op een hoger niveau te brengen. De VMRG kent al de communities Oppervlaktebehandeling, Panelen, Zonwering, Glas, Onderhoud, Staal en Aluminium systeemhuizen. Sinds februari is hier officieel de Community Toegangstechniek aan toegevoegd.

De VMRG heeft het initiatief genomen om bedrijven die zich bezighouden met toegangstechniek uit te nodigen voor oriënterende bijeenkomsten waarin veel informatie is uitgewisseld en ervaringen zijn gedeeld. Daarbij is eveneens gekeken naar bestaande brancheorganisaties op het gebied van toegangstechniek in Engeland (ADSA) en Duitsland (FTA). Tijdens de laatste bijeenkomst heeft Ken Price van ADSA zijn kennis en ervaring met ons gedeeld.

Internationale samenwerking

Ken Price, directeur van de Automatic Door Suppliers Association (ADSA) heeft ons tijdens de bijeenkomst in februari geïnformeerd over hoe zij producenten, leveranciers en installateurs weten te verbinden met veiligheid als doel. ADSA is opgericht in 1985, heeft op dit moment 360 leden en heeft als doel ervoor te zorgen dat de bij haar aangesloten bedrijven een superieur niveau van veiligheid voor automatische voetgangersdeuren leveren. Om dit te bereiken, speelt het delen van kennis en de overdracht van kennis via de ADSA Academie een belangrijke rol. Het opzetten van een VMRG community Toegangstechniek is volgens Ken Price absoluut de juiste keuze. Een organisatie waarbij zowel de gevelbouwers als de toegangstechniek bedrijven zitten is uniek. Afgesproken is daar waar mogelijk verder samen te werken en wederzijds informatie uit te wisselen tijdens dit proces. 

NEN-EN16005

De Europese norm NEN-EN 16005 reguleert sinds 2013 de veiligheid van personen bij het gebruik van automatische deuren voor toegang van personen en dient te worden gevolgd voor alle nieuwe installaties. Binnen de Community Toegangstechniek is duidelijk behoefte aan eenduidige interpretatie van deze Europese norm. Eenduidige afspraken, borging van deze afspraken, communicatie naar de markt en opdrachtgevers en het opzetten van een opleiding op dit gebied zijn de eerste prioriteiten van de Community Toegangstechniek. Naast bovengenoemde zaken zal binnen de community aandacht zijn voor onder andere techniek (VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen) en de diverse lopende projecten binnen de VMRG als Cirlinq, FaSA en Circulaire Geveleconomie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details