Platform over gevels, glas & daken
VMRG

Community VMRG Aluminium profielsystemen

Op 10 maart jl. vond de eerste bijeenkomst van de community VMRG Aluminium profielsystemen plaats. Een community die ressorteert onder de VMRG en bestaat uit de deelnemers van de Vereniging Aluminium Systeemleveranciers (VAS), de deelnemers van AluEco en een tweetal aluminium systeemhuizen die nog niet eerder deel uitmaakte van de VAS en AluEco.

Foto-Reynaers
(Beeld: Reynaers)

5 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het belangrijkste doel van de community VMRG Aluminium profielsystemen is om onderwerpen die voor de gevelbouwers én aluminium systeemhuizen van belang zijn, door te ontwikkelen. Dit zijn onder andere marktbewerking, wet- en regelgeving, normalisatie, circulariteit, techniek, opleidingen en de diverse innovatieve projecten. Op dit moment zijn de volgende VMRG partners bij de community VMRG Aluminium profielsystemen aangesloten: Aliplast, AluK, Hueck, Hydro Building Systems, Kawneer, Reynaers en Schüco. De doelstelling van de VMRG is om de betrokkenheid van de aluminium systeemhuizen en bij de VMRG aangesloten gevelbouwers te intensiveren om daarmee de totale gevelbranche op een hoger niveau te brengen.

Waar vanuit de VAS voorheen meer gestuurd werd op techniek en ontwikkeling, ligt het accent vanuit AluEco meer op duurzaamheid en wordt aandacht gevraagd voor het beheer van een marktconforme recycleketen en het stimuleren van het gebruik van moderne geveltechnologie voor duurzame gebouwen. Door het samenbrengen van de VAS en AluEco binnen de community VMRG Aluminium profielsystemen ontstaan niet alleen synergievoordelen, maar ook nieuwe mogelijkheden om breder in de markt te opereren. Dit was mede de aanleiding voor Aliplast en AluK om bij de community VMRG Aluminium profielsystemen aan te sluiten. 

De VAS gaat in zijn geheel op in de community VMRG Aluminium profielsystemen. In verband met nog lopende projecten waar AluEco nauw bij betrokken is, blijft AluEco vooralsnog bestaan. Een definitief besluit over het al dan niet volledig opgaan van AluEco in de community VMRG Aluminium profielsystemen volgt eind 2021.

De stichting AluEco is destijds opgericht door de Vereniging van Aluminium Systeemleveranciers (VAS) en de VMRG om een garantie te bieden dat gebruikt bouwaluminium gerecycled wordt tot nieuwe, hoogwaardige bouwproducten. Nu is het mogelijk – en dat is ook de bedoeling van de partners van de Stichting AluEco en daarmee nu ook van de community VMRG Aluminium profielsystemen – om aluminium voor 100% te recyclen. Zo wil de community VMRG Aluminium profielsystemen, naast aandacht voor techniek, innovatie en kwaliteit, ook op het gebied van circulariteit en duurzaamheid maatschappelijke verantwoording nemen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details