Platform over gevels, glas & daken
VMRG

Community VMRG Aluminium profielsystemen

Foto-Reynaers
(Beeld: Reynaers)

5 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het belangrijkste doel van de community VMRG Aluminium profielsystemen is om onderwerpen die voor de gevelbouwers én aluminium systeemhuizen van belang zijn, door te ontwikkelen. Dit zijn onder andere marktbewerking, wet- en regelgeving, normalisatie, circulariteit, techniek, opleidingen en de diverse innovatieve projecten. Op dit moment zijn de volgende VMRG partners bij de community VMRG Aluminium profielsystemen aangesloten: Aliplast, AluK, Hueck, Hydro Building Systems, Kawneer, Reynaers en Schüco. De doelstelling van de VMRG is om de betrokkenheid van de aluminium systeemhuizen en bij de VMRG aangesloten gevelbouwers te intensiveren om daarmee de totale gevelbranche op een hoger niveau te brengen.

Waar vanuit de VAS voorheen meer gestuurd werd op techniek en ontwikkeling, ligt het accent vanuit AluEco meer op duurzaamheid en wordt aandacht gevraagd voor het beheer van een marktconforme recycleketen en het stimuleren van het gebruik van moderne geveltechnologie voor duurzame gebouwen. Door het samenbrengen van de VAS en AluEco binnen de community VMRG Aluminium profielsystemen ontstaan niet alleen synergievoordelen, maar ook nieuwe mogelijkheden om breder in de markt te opereren. Dit was mede de aanleiding voor Aliplast en AluK om bij de community VMRG Aluminium profielsystemen aan te sluiten. 

De VAS gaat in zijn geheel op in de community VMRG Aluminium profielsystemen. In verband met nog lopende projecten waar AluEco nauw bij betrokken is, blijft AluEco vooralsnog bestaan. Een definitief besluit over het al dan niet volledig opgaan van AluEco in de community VMRG Aluminium profielsystemen volgt eind 2021.

De stichting AluEco is destijds opgericht door de Vereniging van Aluminium Systeemleveranciers (VAS) en de VMRG om een garantie te bieden dat gebruikt bouwaluminium gerecycled wordt tot nieuwe, hoogwaardige bouwproducten. Nu is het mogelijk – en dat is ook de bedoeling van de partners van de Stichting AluEco en daarmee nu ook van de community VMRG Aluminium profielsystemen – om aluminium voor 100% te recyclen. Zo wil de community VMRG Aluminium profielsystemen, naast aandacht voor techniek, innovatie en kwaliteit, ook op het gebied van circulariteit en duurzaamheid maatschappelijke verantwoording nemen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Dirk Mulder

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details