Platform over gevels, glas & daken
Coaten van gerecycled aluminium gevoelig? Welnee!
LOA Deege kan QUALICOAT kwaliteit garanderen voor elke bron van aluminium.

Coaten van gerecycled aluminium gevoelig? Welnee!

Aluminium is oneindig te recyclen en daarmee een duurzame optie. De komende jaren zal er naar verwachting steeds meer gerecycled aluminium toegepast gaan worden in de gevelbouw. De samenstelling van gerecycled aluminium is niet altijd even hoogwaardig. Dit is een uitdaging voor de gehele branche. Het vraagt kennis en expertise van een oppervlaktebehandelaar om de gewenste kwaliteit van het coatwerk te blijven waarborgen. Hierin is de voorbehandeling een essentiële stap. LOA Deege, in samenwerking met AD Chemicals, heeft hiervoor het voorbehandelingsproces geoptimaliseerd en toekomstbestendig ingericht.

Procesoptimalisatie in samenwerking

Sinds vele jaren maakt LOA Deege gebruik van de chemische voorbehandelingsproducten van AD Chemicals. AD was een van de voorlopers met de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande Chroom-6 vrije oppervlaktebehandelingen. Ook de uitdagingen met betrekking tot gerecycled aluminium zijn direct door AD onderzocht wat heeft geleid tot innovatieve procesoptimalisatiemogelijkheden. Zo is met gerecycled aluminium dezelfde kwaliteit te behalen als met regulier aluminium. Hiermee blijft chemisch voorbehandelen een zeer goed alternatief voor andere behandelingen op secundair aluminium zoals pre-anodiseren. De kwaliteit van het oppervlaktebehandelingsproces speelt hierin een essentiële rol.

LOA Deege weet als Qualicoat gecertificeerd bedrijf als geen ander wat voor een kwalitatieve procesvoering nodig is. De innovatieve procesoptimalisatiestappen konden daardoor relatief eenvoudig geïmplementeerd worden in het bestaande proces (dompel- en sproeilijn). Zo zijn er bijvoorbeeld optimalisaties doorgevoerd in de reinigingsstappen van de voorbehandeling waardoor de conversiecoating nog beter kan verankeren met het aluminium, resulterend in verbeterde corrosiewering en lakhechting richting de aan te brengen poedercoating. Bijkomend voordeel van deze optimalisatie is dat chemieverbruik en chemisch afval ook gereduceerd worden. Na het implementeren heeft LOA Deege de resultaten uitvoerig geanalyseerd gedurende geheel 2021.

Na een jaar kunnen de volgende conclusies worden getrokken: verbeterde corrosiewering en verhoogde lakhechting. Hiermee kan LOA Deege QUALICOAT kwaliteit garanderen voor elke bron van aluminium. “Met deze innovatieve stap gaan duurzamer coaten, topkwaliteit en efficiënte bedrijfsvoering hand in hand en zijn we volledig klaar voor een toekomst waarin we meer en meer gerecycled aluminium gaan verwerken”, aldus Dennis Gubbels directeur bij LOA Deege.

Na de robuuste voorbehandeling worden in de moderne poedercoatinstallaties de profielen, platen en bevestigingsmateriaal voorzien van passende poedercoating.

Optimalisaties in de reinigingsstappen van de voorbehandeling zorgen ervoor dat de conversiecoating nog beter kan verankeren met het aluminium, resulterend in verbeterde corrosiewering en lakhechting richting de aan te brengen poedercoating.

Naast aluminium specialist ook partner voor staal

LOA Deege te Moerdijk, onderdeel van LOA Full Surface Group, is toonaangevend specialist in het voorbehandelen en poedercoaten van aluminium voor de bouwgerelateerde industrie. Door uitstekende in-house kennis en haar brede dienstverlening vanuit de zes bedrijven bent u voor alle soorten oppervlaktebehandeling bij LOA Full Surface Group aan het juiste adres. LOA staat bekend als een partner waarmee je wanneer dan ook kunt overleggen, een partner die je anytime bij kan staan met persoonlijk advies op maat en die gelooft in een persoonlijke benadering. Want niet alleen vraagt ieder product om een specifieke behandeling. Ook heeft iedere klant verschillende wensen en voorkeuren. Door haar flexibiliteit werkt zij voor bedrijven in elke vorm en grootte, wat zorgt voor een brede kennis van producten.

Om de komende jaren nog verder in te spelen op de wensen en behoeftes van klanten gaat zij een nieuw proces inrichten samen met AD Chemicals waarin ook staal voorbehandeld kan worden bij LOA Deege. Ook hier is kwaliteit wederom een belangrijk uitgangspunt, deze voorbehandeling voldoet dan ook aan de eisen zoals gesteld in de Qualisteelcoat normeringen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details