Platform over gevels, glas & daken
Circulair en koudebrugvrij gevelmontagesysteem
Twee jaar geleden was het grootse project nog 500 m2, vandaag levert GECKO aan projecten van wel 7.000 m2.

Circulair en koudebrugvrij gevelmontagesysteem

GECKO maakt al vele jaren goede sier met de unieke Gecko-beugels: ‘So Fast, So Simple, So Gecko’. Het gepatenteerde systeem maakt een razendsnelle en koudebrugvrije montage mogelijk van elk type gevelbekleding die geventileerd wordt geplaatst, met of zonder isolatie. Recent is het programma uitgebreid met nieuwe maatvoeringen, afgestemd op de ‘gewoontes’ in de Nederlandse en Franse markt.

De Gecko-beugels hebben een serie brandtesten doorlopen met een zeer gunstig resultaat van Brandklasse B-S1-D0.

Door continu kennis te delen met architecten, ingenieurs en aannemers speelt GECKO een voortrekkersrol in de ontwikkeling van materialen die kwaliteitsvol, efficiënt en productief kunnen geplaatst worden. “Met onze Gecko-beugel hebben we een product ontwikkeld waarmee gevelbouwers een hoger rendement kunnen behalen, zonder aan kwaliteit en duurzaamheid in te boeten”, zegt geestelijk vader van de Gecko-beugel Tobias Broos-Godts. “Gekko’s staan bekend om hun vermogen om tegen allerlei oppervlakken te klimmen, zelfs verticaal en ondersteboven. De Gecko-beugel is ontwikkeld volgens hetzelfde principe. De beugel is ontworpen om een zeer eenvoudige en snellere uitlijning te creëren voor een draagstructuur voor elk type gevelbekleding.”

Om het Gecko-systeem nog beter tot zijn recht te laten komen, heeft GECKO recent nieuwe maatvoeringen geïntroduceerd.

100% circulair

Architecten zijn inmiddels wel bekend met de Gecko-beugel, merkt Tobias. “We krijgen steeds meer aanvragen, ook van grote onafhankelijke ingenieursbureaus. Twee jaar geleden was ons grootse project nog 500 m2, vandaag leveren we aan projecten van wel 7.000 m2. Dat komt vooral omdat ons product zeer goed past in het circulaire thema van energieloze bouw. De Gecko-beugel is vanaf dag één circulair, bestaat uit 100% gerecycled kunststof en zorgt ervoor dat thermische bruggen geminimaliseerd worden. We maken onderscheid in drie typen beugels; de Gecko BG210, BG90-H en de BG110. De BG210 is bedoeld voor de zachte isolatie toepassingen, terwijl de BG90-H en de BG110 zich uitstekend lenen voor horizontaal en verticaal uitlijnen tegen harde PIR/EPS-isolatiematerialen. In alle gevallen is een thermisch ononderbroken isolatieschil gegarandeerd. De uitgekiende montagemethode maakt dat één persoon een gevel perfect en snel kan uitlijnen met een zeer minimale tolerantie van slechts 1 millimeter.”

De Gecko-beugel is vanaf dag één circulair, bestaat uit 100% gerecycled kunststof en zorgt ervoor dat thermische bruggen geminimaliseerd worden.

Om het Gecko-systeem nog beter tot zijn recht te laten komen, heeft GECKO recent nieuwe maatvoeringen geïntroduceerd. “In plaats van het gevelsysteem te voorzien op een interval van telkens 89 mm breedte zijn de BG90-H en de BG110 ook leverbaar in bijkomende breedtes van 44 en 63 mm. Het assortiment van de BG110 is verder ook aangevuld met een maat van 140 mm voor verlijmde toepassingen van de gevelplaten. Daarmee kunnen we nóg beter inspelen op de vraag uit zowel de Nederlandse als de Franse markt. Ook hebben onze Gecko-beugels allemaal een serie brandtesten doorlopen met een zeer gunstig resultaat van Brandklasse B-S1-D0. Kortom, we zijn klaar voor de toekomst met ons circulair en koudebrugvrij gevelmontagesysteem.” GECKO levert de Gecko-beugels via vaste verdeelpunten in Nederland. Grote projecten kunnen eventueel rechtstreeks beleverd worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details