Platform over gevels, glas & daken
Carlisle CM Europe biedt oplossingen voor conceptmatig bouwen

Carlisle CM Europe biedt oplossingen voor conceptmatig bouwen

Het bouwproces is aan een verandering onderhevig. Er wordt steeds meer geprefabriceerd als gevolg van steeds kortere doorlooptijden, beperkte ruimte bij binnenstedelijke (hoogbouw)projecten en een tekort aan ‘handjes’. Tegelijk groeit het draagvlak en de acceptatie voor luchtdicht bouwen. Als expert op het gebied van lucht- en waterafdichting biedt Carlisle CM Europe technische oplossingen én advies voor het conceptmatig (steigerloos) bouwen.

Door in een heel vroeg traject al met de architect in het ontwerpproces mee te denken, kunnen we bijvoorbeeld details net iets aanpassen, zodat de water- en luchtdichting in één keer geregeld is.

 

Uit voorspellingen van het CBS blijkt dat het merendeel van de Nederlandse bevolking straks in de vijf grote steden zal wonen, begint Arjan Verheuvel van Carlisle CM Europe. “Dat betekent dat er de komende jaren nog volop gebouwd moet worden op locaties waar de ruimte al beperkt is. Met andere woorden, we moeten dus de hoogte in. De trend naar prefab bouwen die reeds is ingezet, zal dus exponentieel stijgen. Gesterkt door de wet- en regelgeving. BENG laat het eigenlijk niet meer toe om op een traditionele wijze te bouwen. De risico’s zijn vele malen groter. Een ‘lek’ in de gevel op 50 meter hoogte kun je je niet veroorloven.”

De elementen van de Pontsteiger in Amsterdam zijn conceptmatig voorbereid onder geconditioneerde omstandigheden.

Constante kwaliteit

Prefab en steigerloos bouwen is dus eigenlijk al de nieuwe norm. Getuige ook de vele projecten in ons land die conceptmatig zijn voorbereid onder geconditioneerde omstandigheden, zoals Cruquius ‘De Binnenbocht’ en de Pontsteiger in Amsterdam, Bij de Zijl in Leiderdorp en Our Domain in Holendrecht Amsterdam. Allemaal projecten waarbij onder meer de EPDM-systemen van HERTALAN® zorgen voor een adequate lucht- en waterafdichting. “Over het algemeen worden wij in een vroegtijdig stadium betrokken, maar soms zelfs vanwege problemen tijdens de uitvoering, zoals bij Our Domain in Holendrecht,” zegt Verheuvel. “Prefabriceren betekent dat alle kwetsbare delen, de isolatie en alle aansluitingen onder geconditioneerde omstandigheden worden aangebracht. Het aanbrengen van deze kwetsbare luchtafdichtingen gaat dus aanzienlijk eenvoudiger in de fabriek, dan vanaf een steiger op grote hoogte. En niet onbelangrijk: Ook de kwaliteit is constanter.”

Kennis en expertise

Als Carlisle CM Europe kunnen we op meerdere momenten binnen een bouwproces een rol spelen met betrekking tot de advisering van details en knooppunten, vervolgt Verheuvel. “Door in een heel vroeg traject al met de architect in het ontwerpproces mee te denken, kunnen we bijvoorbeeld details net iets aanpassen, zodat de water- en luchtdichting in één keer geregeld is. Daarmee realiseren we een aanzienlijke kostenbesparing, kosten die vaak pas later in het proces inzichtelijk worden. Daarnaast zitten we ook om tafel bij beton- en timmerfabrieken of bij aannemers en applicateurs om mee te denken over een optimale water- en luchtdichting. Onze expertise is heel breed en kunnen we op ieder moment in de bouwkolom inbrengen. Datzelfde geldt voor onze oplossingen, van traditionele HARDCAST® butyltapes en HERTALAN® EPDM-stroken tot een combinatie van beiden in één product, de HERTALAN® EASY STICK GS, en 3D prefab EPDM-manchetten.”

Over het algemeen wordt Carlisle CM Europe in een vroegtijdig stadium betrokken, maar soms zelfs vanwege problemen tijdens de uitvoering, zoals bij Our Domain in Holendrecht.

 

De hele bouwkolom is gebaat bij een goed en kwalitatief gebouw. “We volgen de markt nauwlettend en zijn naast kennispartner in toenemende mate ook een oplossingspartner. Onze R&D-afdeling staat niet alleen in voor een constante kwaliteit, maar ontwikkelt ook producten op basis van vragen uit de markt. We combineren met HARDCAST® en HERTALAN® het beste van twee werelden, zowel qua kennis als qua product, en zijn ervan overtuigd dat we voor elk probleem een oplossing kunnen bieden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details