Platform over gevels, glas & daken
Panelen & Profielen

Cape Cod in verschillende groentinten voor een typisch Volendamse uitstraling

VDM_02_182184 kopiëren

17 maart 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Volendam is een van de meest populaire plekken voor toeristen uit binnen- én buitenland. Een nieuw vakantiepark biedt ruimte aan toeristen en recreanten die wat langer in deze omgeving willen verblijven. Het ontwerp van architect Hayke Zweede biedt precies dat waar de huurders naar op zoek zijn: een typische Volendamse woning met uitzicht op het water. Het vakantiepark lijkt ook architectonisch op de huizen van het vissersdorp. De rode daken, de stenen onderbouw en de houten opbouw zorgen samen met de witte kozijnen, windveren en geveldecoratie voor een echt Volendamse uitstraling.

Toekomstbestendig gebouwd

Achter Vakantiepark Landal Volendam zitten particuliere investeerders met Landal Greenparks als verhuurder. Van Wijnen heeft de bouw van de vakantiewoningen gerealiseerd en BMN bouwmaterialen was betrokken als leverancier en ondersteunende partij. De woningen zijn met luchtwarmtepomp, vloerverwarming en infraroodpanelen ook duurzaam en toekomstbestendig. Daar past de keuze voor Cape Cod ook uitstekend bij. Sweder Salters, productspecialist hout, plaatmateriaal en gevelbekleding bij BMN: “Toen ik bij het project betrokken werd, hadden Plastica en Van Wijnen Recreatiebouw het materiaal voor de gevels al kortgesloten. De keuze was gevallen op houten Cape Cod gevelbekleding. Cape Cod is een product met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij is het ook een duurzaam product met een langere onderhoudscyclus en dat is interessant voor de betrokken beleggers.”

Mooie, natuurlijke look

Cape Cod is een houten gevelbekleding van Noord-Amerikaans grenen uit duurzaam beheerde bossen. Het materiaal is bewerkt volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming en is bijzonder onderhoudsarm. De gevelbekleding biedt jaren weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Plastica geeft dan ook lange garanties op de kwaliteit én het behoud van de kleuren. Cape Cod heeft een warme, landelijke uitstraling en het hout is bovendien leverbaar in alle mogelijke kleuren.

Sweder Salters: “Cape Cod geeft je gevel een mooie, natuurlijke uitstraling. De houten delen aan de gevels van deze vakantiewoningen sluiten heel mooi aan bij de omgeving en de lokale bouwstijl.”

Het zit er mooi op

Sweder is vooral betrokken bij de logistieke ontzorging van het project en de ondersteuning van de werkvoorbereiding: “Het contact met Plastica was daarbij ook goed. Ze zijn ook een aantal keer op het werk langsgekomen. We hadden een goede samenwerking waarbij we de standaard uitdagingen die zich bij dergelijke projecten voordoen, goed hebben getackeld. Ook de uitvoerders en timmermannen waren te spreken over de verwerking van de Cape Cod. Ze zeiden ‘Het zit er mooi op’. En dat vind ik zelf ook. Cape Cod is in heel veel kleuren mogelijk en hier is gekozen voor vier verschillende tinten groen. Elk blok vakantiewoningen heeft nu een eigen, kenmerkende kleur. Al met al is het een prachtig project geworden waarbij de houten gevelbekleding mooi tot uiting komt.”

 • Adres
  Slobbeland 5, 1131 AA Volendam
 • Product
  Cape Cod
 • Materiaal
  Hout
 • Type
  Halfhout rabat en V-profiel
 • Bevestiging
  Genageld
 • Realisatie
  2020
 • Architect
  Factor Architecten
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details