Platform over gevels, glas & daken
Camargue terrasoverkappingen tillen terras driesterrenrestaurant naar hoger niveau

Camargue terrasoverkappingen tillen terras driesterrenrestaurant naar hoger niveau

De terrassen van sterrenrestaurant L’Assiete Champenoise in Reims (Frankrijk) waren n.a.v. de lockdown toe aan een make-over. De schaduwdoeken die er hingen, ruimden in maart 2021 plaats voor 7 gekoppelde Camargue terrasoverkappingen. Uitgerust met ledverlichting en doekzonwering biedt het overdekte 155 m² grote terras klanten nu een buitengewone culinaire ervaring in open lucht, ook bij twijfelachtig weer of ’s avonds na zonsondergang. Een terras met een nieuwe dimensie, op het niveau van de haute cuisine van het restaurant met 3 Michelinsterren. Binnenhuisarchitect Grégory Guillemain (Homage) tekende voor het ontwerp; Renson Premium Ambassador Highsun installeerde alles op een recordtijd.

Nieuwe dimensie voor outdoor beleving

Grégory Guillemain (Homage): “De eigenaar van L’Assiette Champenoise was voor zijn terras tijdens de lockdown op zoek naar een betere oplossing dan de schaduwdoeken die er toen al een tiental jaar hingen. Hij wou zijn cliënteel een volledig andere buiten ervaring bieden, ook al omdat dat toen een van de enige manieren was om nog mensen maaltijden te kunnen en mogen voorschotelen. Wij kwamen uit bij Renson omdat we op zoek waren naar esthetische oplossingen, die ook nog eens efficiënt en tijdloos zijn. De Camargue terrasoverkapping was in dit geval de meest aangewezen oplossing omwille van de heel sobere, pure vormgeving. Bovendien konden we daarbij ook de kleuren kiezen die matchten met het al aanwezige kleurenpalet. De combinatie van structuur in beigegrijs (RAL 7006) en daklamellen in mat geel/beige (RAL 1019) zorgt voor een perfecte match met het gebouw in rode baksteen en het weelderige groen van het aanpalende park.”

Aaneengekoppelde Camargues

Jean-Rémy Baudart (Renson-Premium Ambassador Highsun): “Voor dit project koppelden we maar liefst 7 Camargues aaneen. Samen vormen ze een L, goed voor een totaaloppervlakte van 155 m², volledig modulair. De terrasoverkappingen zijn voorzien van Fixscreen zonwering en ledverlichting. De verticale screens beschermen de mensen onder de overkapping tegen wind, regen, zon en zelfs insecten. De geïntegreerde leds in de Camargues zorgen voor sfeer en laten toe om ook later op de avond of nacht buiten te kunnen blijven tafelen. Renson is een gekend merk dat sterk inzet op personalisatie, zoals hier blijkt uit de opties en de gewenste kleurcombinaties. Bijkomend voordeel is ook dat zelfs jaren na installatie je de terrasoverkapping nog kunt uitbreiden of aanpassen, zodat je telkens het project vanuit een andere hoek ziet. Het toevoegen van onderdelen als schuifpanelen of extra accessoires zoals audio of verwarming geven meteen een nieuw elan.”

Groot project op korte tijd

Highsun verzette voor dit prestigieuze project hemel en aarde om op korte termijn het terras overkapt te krijgen. “De installatie van de 7 Camargues was geklaard in een week tijd”, vertelt Jean-Rémy trots. “Daarbij werd zelfs ook een stukje muur van het restaurant weggehaald om de overkapping architecturaal optimaal te integreren.”

Complimenten

Voor dit indrukwekkende project oogsten zowel binnenhuisarchitect als de Renson Premium Ambassador niets dan lof. “Dit is een heel geslaagd project”, vat Grégory samen. “Wie al het genoegen had om onder de overkapping te eten, was meteen enthousiast. Ook vanuit de medewerkers die dagelijks onder de overkapping aan de slag zijn, hoorden we enkel positieve geluiden.”

“Het cliënteel dat dit driesterrenrestaurant bezoekt, is op zoek naar het beste van het beste”, weet Jean-Rémy. “En ze komen daarvoor van overal ter wereld. Met de terrasoverkapping is nu ook de buiten beleving op het niveau van de maaltijden. Het is dan ook fijn om in zo’n gerenommeerd restaurant een project te kunnen realiseren. Een aantal lokale restaurantbezoekers kwamen ook al bij ons aankloppen om op kleinere schaal soortgelijke projecten uit te voeren. Dit was dus een groot succes.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details