Platform over gevels, glas & daken
Byldis en Smart Move zorgen samen voor het juiste personeel

Byldis en Smart Move zorgen samen voor het juiste personeel

De bouwwereld verandert in rap tempo. Als marktleider in integrale assemblageoplossingen binnen het Europese hoogbouwsegment bouwt Byldis aan de meest spraakmakende projecten. Dankzij een intensieve samenwerking met Smart Move – een internationaal georiënteerde arbeidsbemiddelaar – weten zij samen het schier onmogelijke mogelijk te maken.

Het vinden van gekwalificeerd vakpersoneel is een steeds grotere uitdaging voor gevelbouwers en prefab bedrijven. Projecten daarentegen worden steeds uitdagender en complexer. Smart Move is in dat gat gesprongen. “Door onze connectie met meer dan zestig recruitment bureaus in heel Europa zijn wij in staat snel de juiste specialisten en vaklieden te vinden,” zegt Daan van Dijk van Smart Move. “Sinds vorig jaar richten wij ons exclusief op het rekruteren van vakpersoneel in de geveltechniek en constructiewereld.” En dat werpt zijn vruchten af. “We maken dankbaar gebruik van de vakkrachten van Smart Move voor onze divisies Engineering, Prefab en Facades,” zegt Marcel van Bruggen, projectleider montage bij Byldis.

Byldis en Smart Moves

Door een connectie met meer dan zestig recruitment bureaus in heel Europa is Smart Move in staat snel de juiste specialisten en vaklieden te vinden.

Hourglass Amsterdam

Een van de eerste projecten waarvoor Smart Move door Byldis werd ingeschakeld is de gevel van het spraakmakende Hourglass in Amsterdam. “Een bijzonder gebouw in de vorm van een 80 meter hoge zandloper met een ongewoon grote natuurstenen gevel met zeer smalle voegen,” legt Van Bruggen uit. “De vaklieden van Smart Move hebben mee gewerkt aan deze complexe gevel bestaande uit nog een 583 sandwichelementen, 193 kolommen, 780 aluminium kozijnen, 7 schuifdeuren en 20 vliesgevels.” Van Dijk vult aan: “Dagelijks was een topploeg van zo’n 15-20 monteurs actief op het project. Ook hadden we een eigen voorman op het werk die de andere monteurs aanstuurde en controleerde op kwaliteit. Vanzelfsprekend vond er wekelijks overleg plaats tussen onze voorman, projectleiders van Byldis Facades en onze projectcoördinator om de voortgang en de planning af te stemmen. Behalve op locatie in Amsterdam waren (en zijn) onze mensen ook actief op het Tasveld, de prefab productielocatie van Byldis.”

Hourglass Amsterdam

Een van de eerste projecten waarvoor Smart Move door Byldis werd ingeschakeld is de gevel van het spraakmakende Hourglass in Amsterdam.

Partner

Smart Move is op meerdere fronten een echte partner voor Byldis. Van Dijk: “Door op meerdere facetten te ondersteunen (op locatie én in de prefab fabriek) leren onze mensen het werk nog beter kennen, kunnen we (indien nodig) onderling schuiven en maximaal antwoord geven op de capaciteitsvraagstukken van Byldis, mét behoud van kwaliteit. Dat is ook waar we als organisatie naar toe willen: een verlengstuk en partner zijn, in plaats van enkel leverancier.” Van Bruggen: “Dat is juist waar wij naar op zoek zijn. Prestaties worden steeds verder aangescherpt en projecten worden alsmaar complexer. Gekwalificeerd personeel is absoluut een must. Daarom is het ook heel belangrijk dat de mensen op tijd bijgeschoold worden voor zowel het op de hoogte blijven van de steeds maar veranderen systemen en de veiligheid. Smart Move ontzorgt ons daarin.” Van Dijk: “Open en eerlijke communicatie, elementen van Byldis in ons trainingscentrum en de brede bezetting, geven ons alle handvatten om er ook in de toekomst een succes van te blijven maken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details