Platform over gevels, glas & daken
Buitenzonwering krijgt eindelijk de aandacht die het verdient
De SolidScreen CW50 is speciaal ontwikkeld voor de vliesgevel met een aanzichtsbreedte van slechts 50 millimeter (voor een dubbele geleider).

Buitenzonwering krijgt eindelijk de aandacht die het verdient

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat energiezuinig bouwen leidt tot oververhitting en hittestress in de zomer. Reden voor de overheid om een aanvullende eis in het leven te roepen om woon- en werkruimten in de zomer comfortabel en gezond te houden. Met deze zogeheten TOjuli-eis krijgt buitenzonwering eindelijk de aandacht die het verdient. De Solidscreen-lijn van de AVZ-Group is hiervoor de perfecte oplossing.

De steeds strengere isolatie-eisen in combinatie met de zo populaire grote glasoppervlakten in de huidige architectuur brengen de nodige uitdagingen met zich mee als het gaat om het aangenaam houden van het binnenklimaat in de zomermaanden. Gebouwen warmen steeds meer op, met alle gevolgen van dien. Daarom is de TOjuli-eis in het leven geroepen, zodat al in het ontwerp aandacht wordt besteed aan een prettig woon- en werkcomfort in de zomer. Er zijn verschillende mogelijkheden om een lage TOjuli-eis te behalen, zowel passieve als actieve maatregelen. Buitenzonwering is daarin cruciaal en tevens de meest duurzame methode om te voorkomen dat er te veel warmte het gebouw binnendringt.

De SolidScreen Solar heeft een op de kast gemonteerd zonnepaneel dat zonkracht omzet in zonne-energie en deze vervolgens opslaat in de batterij.

Architectonisch fraai beeld

Dankzij de nieuwe regelgeving en eisen worden architecten nu eindelijk gedwongen om na te denken over buitenzonwering, begint Lucas Stevens, productmanager van het screenportfolio bij AVZ-Group. “Meestal komt men er pas achter dat er zonwering benodigd is, nadat een gebouw al een jaar in gebruik is. Dan is het lastiger en vaak minder fraai om buitenzonwering te integreren dan wanneer je zonwering al direct vanaf het begin meeneemt in het ontwerp. Daar biedt onze SolidScreen-lijn een mooie oplossing voor. Dankzij het ritsgeleide doek is een SolidScreen in dichte stand volledig afgesloten. In combinatie met de verticale plaatsing, wordt het glasoppervlak volledig afgedekt. Hinderlijk licht en warmte worden effectief geweerd, wat tot wel 30% aan energie bespaart. Een nieuw aanwinst binnen onze lijn is de SolidScreen CW50, speciaal ontwikkeld voor de vliesgevel. Met een aanzichtsbreedte van slechts 50 millimeter (voor een dubbele geleider) is de maat exact afgestemd op die van de vliesgevelprofielen. De geleiders vallen dus als het ware weg in het gevelvlak. Onze R&D-afdeling is bovendien in staat om mee te denken in een maatwerkoplossing voor een esthetisch fraai eindresultaat.” 

Dankzij het ritsgeleide doek is een SolidScreen in dichte stand volledig afgesloten.

Bewezen kwaliteit

De vraag naar de SolidScreen-lijn is sinds 2008 flink gegroeid, zegt Stevens. “De screens zijn uitvoerig getest op allerlei facetten, zijn weersbestendig, windvast en eenvoudig te installeren, net als de SolidScreen Solar, een nieuw product in onze lijn die is voorzien van een zonnepaneel. Deze screen heeft een op de kast gemonteerd zonnepaneel dat zonkracht omzet in zonne-energie en deze vervolgens opslaat in de batterij. Dit betreft 100% van de energietoevoer van de motor. Er zijn géén extra stroomkosten, géén extra bedrading en géén doorvoer in de muur. Vanzelfsprekend bieden we in de SolidScreen-lijn een ruime keuze in doeksoorten die door Hylas, eveneens onderdeel van de AVZ-Group, worden geproduceerd. Met behulp van de ProSelector op de website van Hylas kan men de verschillende opties in doeken bekijken. Daarbij vermeldt Hylas alle waardes van de doeken, bijvoorbeeld de Glare Control en G-totaal waarden.”

AVZ-Group heeft volgens Stevens als enige leverancier een DUBOkeur op het SolidScreen-portfolio. “Daarmee is door een onafhankelijk instituut aangetoond dat onze producten de meest duurzame keuze zijn. Daarnaast zijn we bezig om onze screens op te laten nemen in de Nationale Milieudatabase.” De SolidScreen-lijn is in alle opzichten een duurzame keuze. “In combinatie met een intelligente aansturing is men altijd gegarandeerd van het meest optimale binnenklimaat,” besluit Stevens.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details