Platform over gevels, glas & daken
Buigen en construeren van aluminium raamkozijnen is specialistenwerk
Voor het grootste winkelcentrum van Nederland, The Mall of the Netherlands, mochten wij samen met onze collegabuiger Kersten Group het buigwerk leveren. (Beeld: RAHE Buigwerken)

Buigen en construeren van aluminium raamkozijnen is specialistenwerk

Door gebruik van geavanceerde technieken, up-to-date knowhow en in samenwerking met klanten, streeft het innovatieve bedrijf RAHE Buigwerken naar kwalitatief hoogstaande eindproducten. Als specialist in het buigen, walsen en construeren van aluminium profielen levert RAHE maatwerkconstructies aan de gevelindustrie, automotive, machinebouw en andere industrieën.

De kozijntjes bij De Walvis hebben een diameter van 560 mm en zijn voorzien van een valraam. (Beeld: RAHE Buigwerken)

“We zijn veruit het enige bedrijf in Nederland dat raamkozijnprofielen buigt. Dat vereist vakmanschap,” zegt Raoul Henderickx, eigenaar en algemeen directeur van RAHE Buigwerken. “De markt is continu in beweging en ook vanuit de profielfabrikanten zijn er constant nieuwe ontwikkelingen. Dat zorgt voor onze buigers voor de nodige uitdagingen om de profielen mooi te houden binnen de toleranties. Maar doordat wij onze kennis goed op peil houden en alles in eigen huis ontwikkelen met ons grote machinepark, kunnen we snel inspringen op deze ontwikkelingen.”

Voor project De Walvis in Amsterdam produceerden RAHE Buigwerken in opdracht van Aluverre Gevelbouw maar liefst 295 ronde kozijntjes. (Beeld: RAHE Buigwerken)

Ontwikkelingen zorgen voor groei

“De ontwikkelingen dragen bij aan de groei van RAHE Buigwerken,” zegt Henderickx. “Doordat wij veruit de enige zijn binnen Nederland die kozijnprofielen buigen, komt bijna elke vraag op dat gebied naar ons. Om onze klanten daarin nóg beter te bedienen, hebben we in december 2020 het Belgische buigbedrijf Sytelcom overgenomen. En op dit moment we zijn bezig met uitbreiding van onze Nederlandse vestiging.”

De Hooch Amsterdam: in opdracht van Facadis Gevelbouw heeft RAHE Buigwerken 42 gebombeerde kozijnen gemaakt, waar bol glas in is geplaatst. (Beeld: RAHE Buigwerken)

Alles in eigen huis

Henderickx geeft aan dat menig constructeur RAHE Buigwerken al wel kent. “We leveren al meer dan 25 jaar wereldwijd en we maken echt unieke raamkozijnen voor hele uiteenlopende projecten. Dat varieert van enkelstuks tot zeer grote aantallen, van vrij standaard bewerkingen tot echte huzarenstukjes. Er is van alles mogelijk met ons geavanceerde machinepark. Naast drie CNC-gestuurde profielbuigmachines, beschikken we ook over een CNC-buigbank waar we seriewerk op kunnen buigen. Ook zijn er machines beschikbaar voor Tig-lassen en snijden (zowel waterstraal als laserstraal). De buigtooling ontwikkeling doen we ook in eigen huis, zodat we altijd perfect aansluiten bij de vraag vanuit de markt en de ontwikkelingen van onze leveranciers.” RAHE Buigwerken buigt profielen van alle systeemhuizen. Met een afdeling engineering in eigen huis, richt RAHE Buigwerken zich inmiddels ook op het buigen van gevelbekleding en het ontwikkelen van gevelbekleding aan de hand van het ontwerp van een architect.

Artist impression van nieuwbouwproject Cruquiusweg, waar we in opdracht van Intal maar liefst 527 gebogen kozijnen mogen maken. (Beeld: Bot Bouw)

Korte lijnen, snel en oplossingsgericht

“We hebben een zeer nauwe samenwerking met een poedercoatbedrijf waarbij onze producten worden voorzien van een Qualicoat poedercoating. En ook het transport hebben we in eigen beheer. Dat betekent dat we snel en rechtstreeks kunnen leveren bij de klant.” Korte lijnen, snel schakelen dus. Maar ook laagdrempelig en oplossingsgericht. Henderickx haalt enkele prachtige projecten aan. “Of het nou om unieke exemplaren of grote aantallen gaat, deze voorbeelden geven een goed beeld waar RAHE Buigwerken toe in staat is. Zo hebben we in Amsterdam aan diverse projecten gewerkt: zoals bij project De Walvis -in samenwerking met onze klant Aluverre Gevelbouw- waar een gedateerd kantoorgebouw een flinke metamorfose heeft ondergaan. Hiervoor produceerden wij 295 ronde kozijntjes met een diameter van 560 mm voorzien van een valraam. Voor onze klant Intal zijn we momenteel bezig met het nieuwbouwproject Cruquiusweg, waar we maar liefst 527 gebogen kozijnen voor mogen maken. En voor onze klant Facadis Gevelbouw hebben we 42 gebombeerde kozijnen gemaakt, waar bol glas in is geplaatst voor het appartementencomplex De Hooch te Amsterdam. Voor het grootste winkelcentrum van Nederland, The Mall of the Netherlands, mochten wij samen met onze collegabuiger Kersten Group het buigwerk leveren. Kersten Group leverde hiervoor de zware vliesgevelprofielen. Zo is er tussen ons een mooie samenwerking ontstaan. Allemaal ontzettend leuke projecten waar we trots op zijn.” RAHE Buigwerken is ook volop internationaal bezig, zoals op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten en Londen. “Te veel om op te noemen eigenlijk,” zegt Henderickx en besluit: “maar stuk voor stuk weerspiegelen deze projecten het vakmanschap van de mensen van RAHE Buigwerken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details