Platform over gevels, glas & daken
Branchespecifieke softwareoplossingen  binnen de gevelbouw

Branchespecifieke softwareoplossingen binnen de gevelbouw

Een bedrijf dat al meer dan 40 jaar actief is in 2D en 3D CAD software, is ISD Benelux. Ze ontwikkelen softwareoplossingen voor producerende bedrijven om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

“Binnen de gevelbouw zijn we actief in drie soorten branches,” zegt Willem van Kreij, sales consultant bij ISD Benelux. De ramen-, deuren-, en kozijnenbranche, waaronder ook vliesgevels en elementgevels. De dak- en wandbeplating en als derde de cassettes (van welk materiaal dan ook) die tegen gevels gemonteerd worden. “Voor alle drie de segmenten ontwikkelde ISD specifieke modules.” Enkele klanten aan het woord:

Ramen, deuren en kozijnen

Jonkers Bouwmetaal, specialist in ramen, deuren en kozijnen werkt met HiCAD. “De software sluit perfect aan op onze werkzaamheden,” zegt Jan Hendrik Jonkers. “Wij gebruiken de software over de gehele breedte om de wensen van de opdrachtgevers te kunnen realiseren.” Jonkers is bijzonder te spreken over de koppeling tussen HiCAD en Logikal (Orgadata), omdat de volledige bibliotheek aan profielen van verschillende profieleveranciers -inclusief de bewerkingen- wordt overgeheveld naar HiCAD. “Daarnaast is het brede scala aan mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het plaatwerk, de ronde delen en het tekenen van glas van enorme toegevoegde waarde. Én de uitstekende service van ISD,” besluit Jonkers.

Helix Wageningen, een project van Jonkers Bouwmetaal. (Beeld: Arjen Klein)

 

Dak- en wandbeplating

Rakon, specialist in dak- en wandbeplating, focust zich op het voornamelijk creatievere onderdeel van de markt qua wandbeplating. Dennis van Riet: “De kracht van de ISD-software zit ‘m voor ons in het modelleren van een onderdeel, zoals de aansluitstukken bij een deur of aan de zijkant bij de gevel. Daar is ISD sterk in.” Van Riet licht toe: “Dit programma biedt meer mogelijkheden om sneller en makkelijker te tekenen en te bewerken. De software van ISD stuurt de uitdraai naar onze metaalzetterij die de uitslagen snel kan uitdraaien. Dit zorgt voor een optimale synergie tussen het bouwdeel van Rakon en de metaalzetterij.” Van Riet merkt dat ISD open staat voor input van de gebruikers van hun software. “Door het delen van kennis maak je samen een programma technisch beter.”

Cassettes

Ook specifiek voor cassettes, ontwikkelde ISD een module: de Alucobond-module. Dennis Meijer van Compal: “De grootste toegevoegde waarde voor ons is de eenvoud waarmee het 3D-uitwerken en uitwisselen van projecten mogelijk is.” Een ander groot voordeel is het gelijktijdig 3D-modelleren en in 2D-werken. “Met één druk op de knop heb ik een 2D-aanzicht of een doorsnede van het 3D-model. In beiden kan ik verder modelleren en worden de aanpassingen dankzij de koppeling meteen overal doorgevoerd.” ISD is de enige die een Alucobond-module biedt met technieken en oplossingen specifiek voor verwerking van aluminium gevelcomposiet elementen. “Mooi,” vindt Meijer, “omdat daar een totaal andere techniek voor nodig is dan bij de andere materialen. Voor ons als specialist in cassettes is het ideaal wanneer je door 3D-visualisatie een duidelijk beeld krijgt van wat je aan het bouwen bent en of dit correct is. Met HiCAD worden alle onderdelen automatisch gegenereerd: een enorme tijdsbesparing tijdens de projectvoorbereiding.”

Van Kreij (ISD) besluit: “Het is fijn dat klanten voor onze software kiezen vanwege de specifieke functionaliteiten. Maar nóg waardevoller vinden wij het dat ze voor ISD kiezen vanwege de korte lijnen en het feit dat ze inspraak hebben in de ontwikkeling van onze software. De interactie tussen gebruikers en ontwikkelaars wordt weerspiegeld in het constant doorontwikkelen van onze producten en de uitbreiding op de markt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details