Platform over gevels, glas & daken
Blikvanger in Nieuwegein
De zeer bewust gekozen donkere gevelsteen maakt, in combinatie met de houten accenten, Point of View tot een ware point of interest in het Nieuwegeinse landschap.

Blikvanger in Nieuwegein

In hartje Nieuwegein is een nieuwe woontoren verrezen om u tegen te zeggen. Op steenworp afstand van winkelcentrum City Plaza staat Point of View, een woontoren met 48 koopwoningen en een ondergrondse parkeergarage. De zeer bewust gekozen donkere gevelsteen maakt, in combinatie met de houten accenten, Point of View tot een ware point of interest in het Nieuwegeinse landschap.

Formaat, kleur en afwerking van de Duco-roosters zijn allemaal uitvoerig besproken.

Klunder Architecten had een duidelijk doel voor ogen bij dit project. “Door de unieke locatie van het project wilden we van de woontoren een echte eyecatcher maken”, begint Sjoerd Berghuis, architect van het plan. “De omwonenden liepen niet meteen warm voor het project, zij vreesden namelijk het naastgelegen groen te verliezen. Voor ons was het dus belangrijk om een visie te presenteren die uniek was, maar ook de eigenheid van de buurt respecteerde. Er moesten drie kantoorgebouwen wijken voor de nieuwe toren. Die kantoorvolumes hebben wij gestapeld en de parkeergelegenheid hebben we ondergronds ingericht. Hierdoor kan het omringende gebied ingericht worden als park.”

Geveloplossing voor geluid

De Herenstraat in Nieuwegein is niet meteen de rustigste buurt. Een geluidsberekening van Buro Bouwfysica wees al snel uit dat het hier om een locatie met flink wat geluidsproductie ging. “Er moest een oplossing komen om te kunnen ventileren zonder geluidsoverlast te veroorzaken. Door de geluidbelasting op de gevels mochten er geen te openen delen gemaakt worden,” gaat Berghuis verder. “We zijn aan tafel gegaan met DUCO en Buro Bouwfysica om te kijken welke oplossingen mogelijk waren en daar is de Duco Acoustic Panel uit de bus gekomen.”

Het Duco Acoustic Panel zorgt voor een akoestische demping tot wel 17 dB.

Het Duco Acoustic Panel is een geluiddempend inbouw muurrooster. Het wordt steeds op maat gemaakt en is uitgerust met geluiddempende, niet-ontvlambare minerale wol. Het zorgt voor een akoestische demping tot wel 17 dB. Een ideale keuze dus om het comfort van de bewoners in deze woontoren te garanderen.

Samenwerking met topresultaat

Klunder Architecten en DUCO hebben daarna het overleg verder gezet. De producten moesten natuurlijk zo goed mogelijk aansluiten bij het karakter van het gebouw. Formaat, kleur en afwerking zijn allemaal uitvoerig besproken. “De samenwerking met alle partners liep goed en in harmonie,” sluit Sjoerd Berghuis af. “We zijn erg trots op het eindresultaat!”

Het Duco Acoustic Panel is een geluiddempend inbouw muurrooster.

Bij DUCO kunnen wij deze vaststelling enkel onderstrepen. Nieuwegein heeft er een prachtig gebouw bij, met dank aan alle meewerkende partijen, en wij zijn trots dat onze producten konden bijdragen aan dat verhaal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details