Platform over gevels, glas & daken
Bij uitstek geschikt bij grote glaspartijen of bijzondere vormen
Depot Boijmans van Beuningen.

Bij uitstek geschikt bij grote glaspartijen of bijzondere vormen

Daglichtregulatie met lamellensystemen

Grote glaspartijen, één van de trends in architectuur. Het geeft een open en ruimtelijk gevoel en zorgt voor verbinding met buiten. “Daglicht, en vooral het reguleren daarvan, speelt daarin een steeds grotere rol”, weet Joost Bogaers, algemeen directeur bij Sunshield, dé beweegbare lamellenspecialist. “Onze totaalconcepten maken integraal onderdeel uit van de architectuur, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.”

De louvers van Sunshield zijn uitermate geschikt voor bedrijfs- en kantoorgebouwen met grote glasoppervlakken in de gevel.

Onbegrensde creativiteit

“Wij ontwikkelen, ontwerpen en produceren unieke zonwering- en klimaatoplossingen. Horizontaal, verticaal, schuin, ondersteboven, zelfs voor de meest extreme of complexe vormen zorgen wij voor een duurzame oplossing.” Bogaers noemt enkele voorbeelden waaruit blijkt waar het bedrijf toe in staat is: “Onze systemen zijn onder andere toegepast bij het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Bij Depot Boijmans van Beuningen, hebben we boven in de top van het gebouw het daklicht voorzien van 220 m2 aan Louvers.” Ook noemt Bogaers het overdekte winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam. Het winkelcentrum heeft een bijzonder glazen dak van 22 x 22 meter in de vorm van een piramide, die door Sunshield is voorzien van unieke lamellen. “Elke zijde is afzonderlijk te bedienen, maar ook is elke driehoek op zijn beurt weer in segmenten verdeeld, waardoor je een optimale controle hebt over de positie van de lamellen.” Ook The Curve is zo’n mooi voorbeeld waaruit blijkt dat Sunshield altijd een oplossing vindt: “Het asymmetrische kantoorgebouw heeft 175 raamelementen die allemaal variëren in grootte, hoek en helling, waarbij we ons buitensysteem aan de binnenkant hebben aangebracht. Maatwerk op zijn best!”

De slanke ranke 96E lamel intern toegepast. The Curve Amsterdam.

Ook interessant voor MKB-bedrijven

Bogaers is trots op dit soort grote en complexe projecten, maar benadrukt dat Sunshield ook zeker interessant is voor MKB-bedrijven als de gebouwen grotere raampartijen of lichtstraten hebben. “We hebben ons product in de afgelopen tien jaar zo ontwikkeld dat we kwalitatief goede en prijstechnisch gunstige oplossingen bieden voor middelgrote bedrijfs-, kantoor- of overheidsgebouwen. De systemen gaan 20-25 jaar mee, zijn niet vandalisme-gevoelig en makkelijk te onderhouden. Wat resulteert in een zeer gunstige total-cost-of-ownership. Ook bieden we een ontzorgpakket, waarbij we alles onderhouden, de onderdelen die eventueel vervangen moeten worden inbegrepen zijn en zo de garantie door ons wordt verlengd.”

Optimaal licht- en warmtemanagement

Doordat er steeds meer grote glaspartijen worden toegepast, is het belangrijk in de zomer niet alleen het zonlicht te weren maar ook de warmte buiten te houden. In de winter wil je juist het daglicht en warmte laten toetreden. Beweegbare lamellen bieden de oplossing. “Onze systemen zijn motorisch gestuurd waarbij we gebruik maken van kwaliteitsmotoren zoals Somfy, Becker, Belimo en Elero. Hiermee dekken we de behoefte van de markt af. Afhankelijk van de toepassing kiezen we voor rotatiemotoren, lineaire motoren of boxmotoren. Uiteraard zorgen we er ook voor dat de Louvers aansluiten op de aansturing van het gebouwmanagement.”

Veel beeldschermen bij dit MKB bedrijf. Echter nooit last van hinderlijk zonlicht, en toch volop daglicht en binnen/buiten interactie.

Betrouwbare projectpartner

“Door vroeg in het stadium betrokken te zijn, kunnen we een passend advies geven. Ook op het gebied van glas in combinatie met onze systemen. De klant heeft aan ons een perfecte projectpartner en één aanspreekpunt. Vanaf het eerste contact met de architect via advies en tekeningen tot uitvoering. En van installatie door eigen mensen tot aan het onderhoud van het systeem.” Bogaers tot slot: “We spelen graag in op de vraag vanuit de markt. Zo hebben we onlangs nieuwe producten ontwikkeld waarbij het open gevoel nóg groter is. De speciale 96E, 107E en 150E gevelsystemen geven het meeste gevoel van openheid, zijn makkelijker te reinigen en uitermate geschikt voor bedrijfs- en kantoorgebouwen met grote glasoppervlakken in de gevel.” 

Depot Boijmans van Beuningen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details