Platform over gevels, glas & daken
Bij de bouw van gevels komen steigers goed van pas!

Bij de bouw van gevels komen steigers goed van pas!

Ben je van plan om een gevel te bouwen of stucwerk dan wel schilderwerk uit te voeren aan een bestaande gevel van jouw woning? Dan is het gebruik van een gevelsteiger van Steigervoorweinig een verstandige keuze. Wie voor gevelwerk een steiger inzet, profiteert namelijk van de voordelen die dit type steiger te bieden heeft.

Veilig werken op grote hoogte
Het belangrijkste voordeel van een gevelsteiger van Steigervoorweinig is dat je veilig op grote hoogte werkzaamheden kunt uitvoeren. Dat kan gaan om de aanbouw van een gevel, gevelrenovatie of om schilderwerkzaamheden. Steigers voor gevels kunnen tot wel 24 meter hoogte worden opgebouwd van aluminium buizen. Hierbij wordt via stabilisatoren, wielklemmen en verankering aan de gevel voor veiligheid en stabiliteit gezorgd. Gevelsteigers zijn aan de zijkanten daarbij, dat is wettelijk verplicht, van dubbel steunbalken voorzien die voorkomen dat je onverhoeds van de steiger af kunt vallen.

Steigers op maat voor elk project
Op het gebied van steigers voor gevelwerkzaamheden is er een grote keuze bij Steigervoorweinig. Voor elk type woning, pand of speciaal project is er wel een gevelsteiger beschikbaar die perfect geschikt is voor de geplande werkzaamheden. Er valt dan ook voldoende te kiezen.

Efficiënt werken
Een belangrijk pluspunt van steigers is dat je hiermee veel efficiënter kunt werken dan bijvoorbeeld via een ladder. Je staat op een steiger veel stabieler en kunt tevens gereedschappen en benodigdheden kwijt op het platform. Zorg echter dat je losse onderdelen niet los op het platform leg, maar in een verankerde gereedschapskist of materiaalbak. Zo voorkom je dat er spullen van het platform af naar beneden vallen en onverhoopt passanten verwonden.

Zowel huur als aankoop is mogelijk
Voordelig aan steigers voor gevelwerk is dat je een steiger zowel kunt huren als kopen. Voer je met jouw klussenbedrijf regelmatig renovatiewerkzaamheden of opbouwwerkzaamheden uit, dan is het aan te raden om een gevelsteiger aan te schaffen. je hebt de steiger immers regelmatig nodig. Huren heeft als voordeel dat je voor een kortere periode over een steiger kunt beschikken, wat handig is bij een kleinere klus of project. Verder is huren ideaal omdat je dan gegarandeerd bent van een optimale steiger die aan alle veiligheidseisen voldoet en grondig geïnspecteerd is. Een verhuurder is namelijk verplicht dit te doen. Koop je een steiger, dan ben je zelf verantwoordelijk voor een geregelde veiligheidsinspectie van het materiaal. Als er iets is dat je wilt voorkomen, is het wel dat er tijdens gevelwerkzaamheden ongelukken gebeuren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details