Platform over gevels, glas & daken
BicoSkin in Nationale Milieudatabase

BicoSkin in Nationale Milieudatabase

De biocomposiet elementgevel, ontwikkeld door De Groot & Visser in samenwerking met Holland Composites, is officieel opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD). Deze opname biedt architecten, adviseurs, bouwbedrijven en andere belanghebbenden de mogelijkheid om de milieuprestaties van BicoSkin te vergelijken met andere bouwmaterialen en zo de CO2-footprint van gebouwen te verkleinen.

De BicoSkin is een lichtgewicht elementgevel die bestaat uit gerecyclede PET-flessen en een agriwaste hars. Het product is specifiek ontwikkeld om bij te dragen aan de verduurzaming van de bouwsector en te streven naar net zero emissie in 2050.

De opname van BicoSkin in de Nationale Milieudatabase illustreert de voortdurende inspanningen van De Groot & Visser en Holland Composites om duurzame oplossingen te bieden voor de bouwbranche. De opname in NMD stelt professionals in staat om weloverwogen beslissingen te nemen bij het selecteren van materialen en draagt bij aan het verminderen van de milieu-impact van gebouwen.

Milieuprestatie Gebouwen (MPG), de berekening waarnaar de data uit de NMD wordt ontsloten, is een belangrijke tool om de klimaatdoelstellingen van Parijs te behalen. De grenswaarden van de MPG zijn nu vastgesteld op 1,0 voor kantoren en 0,8 voor woningen. Met het oog op de urgentie van de klimaatcrisis en de behoefte aan drastische vermindering van de CO2-uitstoot, worden de grenswaarden van de MPG aangescherpt. Dit betekent dat nieuwe gebouwen nog duurzamer moeten worden ontworpen en gebouwd om aan de vereiste milieuprestatienormen te voldoen.

De verlaging van de grenswaarde voor MPG stimuleert de bouwsector om innovatieve en duurzame oplossingen te omarmen. Architecten, ontwikkelaars en bouwbedrijven zullen nu worden uitgedaagd om materialen en technieken te gebruiken die de milieu-impact van gebouwen verder verminderen en de energie-efficiëntie verbeteren.

Meer weten hoe de BicoSkin aan deze doelstellingen bijdraagt? Kijk op www.bicoskin.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details