Platform over gevels, glas & daken
Bevestigingsoplossingen: vanaf de tekentafel in het project opnemen
Voorbeeld van gevelbedekking bij een school in Rotterdam. (Beeld: Esnacom B.V.)

Bevestigingsoplossingen: vanaf de tekentafel in het project opnemen

Als marktleider in Nederland op het gebied van mechanische bevestigingsoplossingen voor de complete gebouwschil zit Eurofast graag vroeg aan tafel. “Zo kunnen we onze klant adviseren en ontzorgen in de zoektocht naar de meest geschikte bevestigingsoplossing voor hun specifieke situatie,” zegt Frank van Kalkeren, marketing- & communicatiemanager bij Eurofast. 

“Elk project is uniek en er zijn diverse factoren waar je rekening mee moet houden bij de keuze van het bevestigingsmateriaal. Het hangt heel erg af van onder andere de ondergrond, het type dak- of gevelbedekking en de constructie die op het project wordt toegepast. Bovendien heeft iedere gebruiker daarbij zijn eigen specifieke wensen. Maar door het bevestigingsmateriaal in het ontwerp en de ontwikkeling van het gebouw mee te nemen, kun je soms met minder schroeven sterkere constructies
realiseren of isoleren zonder koudebruggen bij geventileerde gevels.”

Rogger RSD®-systeem (Beeld: Rogger Fasteners AG)

Technische ondersteuning

“Als full-service technisch adviesbureau kunnen we aan de hand van onze internationale veelzijdigheid, ervaring en expertise het juiste advies geven. Land-, klant- en projectspecifiek. Maar het blijft niet bij advies alleen,” zegt Van Kalkeren. “Wij maken sterkteberekeningen van Dak & Wand en geventileerde gevelsystemen, voeren testen uit en weten exact hoeveel profielen en schroeven er nodig zijn. Uiteraard ondersteunen we de klant in elke stap van het proces: van bestellen tot leveren en bij elke stap in het bevestigingsproces.” 

Project Doevedans met Rogger RSD®-systeem (Beeld: Eurofast)

ETA-goedkeuring

Dakdekkend Europa is al gewend aan Eurofast als dé partner die samen naar de juiste oplossing zoekt, snel schakelt en met een grote voorraad korte levertijden hanteert. “Tegenwoordig doen ook steeds meer architecten en ingenieursbureaus al in een vroeg stadium een beroep op ons waardoor we inmiddels bij verschillende projecten al in de bestekken staan.” Want ook binnen de gevelbekleding zijn kwalitatief hoogwaardige bevestigingssystemen steeds belangrijker. Ze moeten corrosiebestendig, functioneel en eenvoudig te verwerken zijn. Eurofast biedt een compleet Dak & Wand-bevestigingsprogramma inclusief ETA-goedkeuring. “Hiermee voldoen we aan de hoogste internationale eisen en normen. Bovendien kunnen we met de specificaties uit de ETA op een nauwkeurige en veilige manier draagstructuren berekenen aan de hand van gekeurde rekenwaarden.”

Eurofast is fabrikant en een full-service technisch adviesbureau voor het mechanisch bevestigen van de gebouwschil.

Geventileerde gevelsysteem

Ook het Rogger® RSD-systeem (van het Zwitserse Rogger®) heeft een ETA-goedkeuring voor de montage van geventileerde draagstructuren. Rogger® vond in Eurofast een partner om het systeem in Nederland op de markt te brengen. “Het RSD-systeem is een innovatieve geveltechniek waarbij je met afstandsschroeven op een eenvoudige manier door middel van een doorsteekmontage een houten of aluminium draagstructuur kan monteren,” legt Van Kalkeren uit. “Daarmee komen we tegemoet aan de wens vanuit de markt om een achterconstructie koudebrugvrij, eenvoudig, snel en zonder al te veel inspanning te monteren. Het systeem biedt de beste oplossing voor thermische onderbrekingen in de isolatie te elimineren en zo koudebruggen in de gebouwschil te voorkomen. Daarbij komt dat met slechts een paar verbindingen de constructies stevig en veilig verankerd kan worden in de achterliggende constructie.” Van Kalkeren noemt als voorbeeld de transformatie van De Lindehoeve in Tilburg. “Een voormalig boerderijcomplex wordt getransformeerd tot fraai appartementencomplex. Een deel van het complex is nieuwbouw in landelijke stijl, voorzien van een geventileerde houten buitenschil. Bij dit project creëert de RSD-schroef een luchtspouw van maar liefst 11 cm. Bij dergelijke uitkragingen is met traditionele bevestigingsmethodieken altijd een diagonale verbinding noodzakelijk om het gewicht van de buitenschil te kunnen dragen. Met de RSD-schroef behoort dat tot het verleden.”

“Het is mooi dat Nederland als een soort proeftuin fungeert voor dit Zwitserse systeem,” vindt Van Kalkeren. “Door projecten te maken en aandachtig te luisteren naar de verwerker van het systeem, beseffen we dat we een product met hoge potentie op de markt te pakken hebben.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details