01:09
22-10-2015

Bevestigingsmaterialen en toebehoren onder één dak

Als leverancier van bevestigingsmaterialen en toebehoren voor de dak-, wand- en gevelbouw fungeert Europanel volgens Erik Leeuwis als one-stop-shop voor elke klant. “Ons assortiment varieert van schroeven, nagels en profielen – ook op kleur – tot EPDM-voegbanden, lijmsystemen en zelfs een eigen aluminium achterconstructiesysteem,” zegt hij. Leeuwis neemt ons mee ‘achter de schermen’ bij Europanel BV.

Europanel heeft volgens Leeuwis voor elk type gevelbekleding passende bevestigingsmaterialen in huis. “We zijn niet alleen groothandel, maar geven ook adviezen met betrekking tot de montage. Zo kunnen we gevelbouwers van begin tot eind ondersteunen en hebben zij één adres waar ze terecht kunnen voor bevestigingsmaterialen en toebehoren. De redelijk standaard oplossingen, zoals schroeven en nagels, komen bij ons als halffabricaat binnen en maken we desgewenst op kleur. We beschikken over een eigen poedercoatinstallatie om de kopjes te kleuren in dezelfde kleur als de gevelbeplating. Daarbij kunnen we snel en just-in-time leveren. We zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en maken gebruik van medewerkers met een Wajong-regeling, die al het voorwerk verzorgen, zodat we snel en makkelijk kunnen coaten.”

Aluminium achterconstructie
Sinds enige tijd levert Europanel ook een eigen aluminium achterconstructie. “We voeren het exclusieve dealerschap van het Duitse topmerk Systea in Nederland,” zegt Leeuwis tevreden. “Het systeem is modulair van opzet en biedt veel standaard oplossingen, ongeacht het type gevelbekleding. Het is zelfs mogelijk om het systeem nog tijdens montage aan te passen. We verzorgen tevens de constructieberekening en eventueel hulp op de bouw tijdens montage.” De modulaire achterconstructie is recent toegepast bij een project in het Amerbos in Amsterdam, waarbij 4.300 m2 aan gevelbeplating aan het systeem is opgehangen. En ook in Rotterdam, bij de brede basisschool Het Open Venster, is de achterconstructie van Europanel toegepast. Leeuwis: “In tegenstelling tot in Amsterdam, zijn in Rotterdam 2.800 m2 aan Mosa-tegels opgehangen aan onze achterconstructie.”

Behalve in Nederland levert Europanel zijn assortiment ook in België en Duitsland. “In Duitsland zijn we fysiek vertegenwoordigd met een eigen GmbH. En zo proberen we gevelbouwers volledig te ontzorgen als het gaat om bevestigingsmaterialen en toebehoren,” zegt Leeuwis tot besluit.

 

Tekst: Roel van Gils         Beeld: Europanel BV

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners