Platform over gevels, glas & daken
Betonplex niet alleen voor bekisting

Betonplex niet alleen voor bekisting

Betonplex is een stevig plaatmateriaal die in twee varianten vervaardigd wordt. Betonplex platen zijn voorzien van een epoxy toplaag van kunsthars. Hierdoor is het plaatmateriaal slagvast, krasvast en watervast.

Betonplex is een plaatmateriaal dat speciaal ontwikkeld is voor de bekisting bij het betonstorten. Omdat betonplex een zeer stevig materiaal is en dat dankzij de toplaag geen hechting is met het beton, maakt dit materiaal ideaal voor bekisting. Door de uitstekende eigenschappen wordt betonplex voor meer doeleinden gebruikt zoals meubels, werkbladen en keukenbladen, maar ook dierenverblijven voor buiten.

Eigenschappen

Betonplex is zeer sterk en beschikbaar in diverse dikten en kan binnen en buiten worden gebruikt. De diktes die leverbaar zijn 9, 12, 15 en 18mm. De toplaag is volledig waterdicht. Voor buiten gebruik is het verstandig te zorgen voor een goede afwerking van de kopse kanten zodat ze waterdicht zijn. Indien gekozen wordt voor een coating die uw-bestendig is, voorkomt men verkleuring.

Op basis van multiplex of spaanplaat

Er zijn twee soorten betonplex, namelijk op basis van multiplex en op basis van spaanplaat. De soorten platen hebben verschillende eigenschappen. Betonplex op basis van multiplex heeft de beste duurzaamheid. Deze variant bestaat uit diverse fineerlagen die met elkaar zijn verlijmd waarbij beide zijden voorzien zijn van een epoxy toplaag. De multiplex Betonplex platen zijn in verschillende houtsoorten te verkrijgen die onderling van kwaliteit verschillen. Zo zijn de platen van Berken een stuk sterker en duurzamer dan de platen van Populierenhout of hardhout. Betonplex op basis van spaanplaat is vooral geschikt voor de meubelbouw vanwege de krasvaste toplaag. Het heeft een mindere stevigheid en duurzaamheid vergeleken met de multiplex variant. De kosten van Betonplex platen zijn erg variërend van €11 voor de Populieren plaat tot €19 voor de Berken variant per vierkante meter.  Het prijsverschil geeft de mate van kwaliteit aan.

De naam Betonplex verwijst naar de toepassing van bekisten van beton. Met dit plaatmateriaal kan echter veel meer gedaan worden. Betonplex is een zeer hoogwaardig, sterk en duurzaam plaatmateriaal met velerlei toepassingen. Betonplex wordt veelvuldig in bouwplaatsen gebruikt, maar ook binnenshuis voor het vervaardigen van meubels heeft het zijn toepassing bewezen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details