Platform over gevels, glas & daken
Best Western Plus, Amstelveen | Luxe metalen buitenschil

Best Western Plus, Amstelveen | Luxe metalen buitenschil

Het Best Western Plus hotel in Amstelveen is gelegen op het bedrijventerrein Legmeer dat de komende jaren herontwikkeld wordt naar een gemengd stedelijk woon-werk gebied.  Aanvankelijk had het hotel een kantoorbestemming. Als gevolg van de crisis kampte de omgeving echter met veel leegstand. Reden voor de projectontwikkelaar om het bestaande gebouw en de geplande nieuwbouw te transformeren naar een hotel. Saillant detail: de bouw van het kantoor was reeds gestart. Aan Just Architects de taak om tijdens de uitvoering een andere draai te geven aan het initiële concept, maar wel passend in zijn omgeving met overwegend gebouwen met een metalen buitenschil.

Het ontwerp werd gedicteerd door het bestaande kantoorgebouw met een beperkte verdiepingshoogte, begint Walter Hendriks van Just Architects. “Het oorspronkelijke ontwerp van de nieuwbouw was geënt op een kantoorfunctie. Nadat de fundering, kelder en begane grondvloer waren gestort, werden de plannen gewijzigd. In plaats van een kantoorfunctie zou het complex een hotelfunctie moeten gaan vervullen. Bovendien was een extra verdieping wenselijk om meer kamers te realiseren voor een rendabele exploitatie van het hotel. En dat terwijl de gehele onderbouw was gerealiseerd. Dit gegeven dicteerde de uitgangspunten qua vormgeving en gewicht.”

Kingspan Insulated Panels Best Western Plus

Lichte gevelconstructie

Hendriks had in een eerder stadium zijn oog al laten vallen op een mogelijke gevelconstructie met Kingspan Geïsoleerde Panelen om het gebouw aan te laten sluiten op de omgeving. “De nieuwe situatie met een extra verdieping vroeg om een zo licht mogelijke gevelconstructie. Een goed uitgangspunt om samen met Kingspan een passende invulling te bedenken. Uiteindelijk is gekozen voor de KS 600 Evolution QuadCore-panelen in een spectrum van drie verschillende kleuren: Silver – Obsidian – Beigestone. Het betreft een hoogwaardig esthetisch vlak paneel, zonder de kenmerkende ribbelstructuur. Qua materiaalgebruik sluiten we daarmee keurig aan op de gebouwen in de omgeving, maar qua uitstraling stijgt het nieuwe hotel er echt wel bovenuit met zijn luxueus ogende metalen buitenschil.”

Kingspan Insulated Panels Best Western Plus

Alle detaillering is gezamenlijk opgezet en technisch gecontroleerd om de beoogde esthetisch hoogwaardige uitstraling te bereiken.

 

Detaillering

Kingspan, opdrachtgever De Heemraad Ontwikkeling en Just Architects hebben gezamenlijk veel tijd gestoken in de detaillering. “De maatvoering was een behoorlijke uitdaging,” weet Hendriks. “De gevel is ontworpen op een verticaal grid van 0,6 meter met per verdieping verspringende ramen. De mogelijkheid om maattoleranties op te vangen was zeer beperkt.” Alle detaillering is gezamenlijk opgezet en technisch gecontroleerd om de beoogde esthetisch hoogwaardige uitstraling te bereiken, vult Patrick Theelen van Kingspan aan. “Speciale aandacht ging uit naar het exact stroken van de verschillende paneelnaden boven elkaar en de inpassing van de kozijnen. Daarnaast is het zetwerk allemaal uitgevoerd in dikker aluminium: 2 millimeter in plaats van de gebruikelijke 0,75 millimeter. Een deel van de KS 600 Evolution QuadCore-panelen is bovendien FIREsafe brandwerend uitgevoerd en heeft een FM Approval 4880 en 4881.”

Het resultaat van de gezamenlijke inspanningen mag er zijn. Het Best Western Plus hotel in Amstelveen vormt een ware eyecatcher in zijn omgeving. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details