Platform over gevels, glas & daken
Berner richt zich op energiebesparende deuraandrijvingen

Berner richt zich op energiebesparende deuraandrijvingen

In het kielzog van de exploderende energiekosten wordt de vraag naar efficiënte producten opnieuw gesteld. Zelfs een zogenaamd laag energieverbruik wordt relevant. Berner Torantriebe, Rottenburg, wijst er nu in een modelberekening op dat de installatie van energiebesparende aandrijvingen meer dan ooit de moeite waard is. Dit komt doordat de kosten voor het verbruik van het systeem steeds belangrijker worden in de berekening.

Berner heeft de berekening gemaakt met de GA203 garagedeuraandrijving als voorbeeld. Het rekenvoorbeeld laat zien dat een conventionele deurautomaat met een transformator en een stroomverbruik van ongeveer 6 watt jaarlijks  minstens 20 euro aan energieverbruik kost. Het GA203-systeem, dat door de firma Rottenburg is geoptimaliseerd op het gebied van energieverbruik, verbruikt minder dan twee euro per jaar voor hetzelfde aantal bewegingscycli.

Ook de andere poortopeners van de fabrikant zijn nu volledig ingericht op zuinig energieverbruik. Draai- en schuifpoortopeners uit de DA- en C-serie werken met energiebesparende schakelende voedingen die minder dan 0,5 watt in stand-by verbruiken. Als er licht nodig is voor de poortbediening, vertrouwt Berner volledig op efficiënte LED-technologie. Het stroomverbruik van een poort hangt ook in grote mate af van het bewegingsgemak. De gebruikte materialen, zoals aluminium en PA6-kunststof voor de rollen in de inrithekken van Berner, garanderen een optimale werking, duurzaamheid en dus ook duurzaamheid.

In ons eigen bedrijf wordt net zoveel aandacht besteed aan energie-efficiëntie. Naast de bewustwording van alle medewerkers en het verlagen van de ruimtetemperatuur in alle ruimten, vertrouwt Berner op recyclingmaatregelen, papierloos werken, zelfs in het contact met klanten, en het op grote schaal vermijden van zakenreizen door het gebruik van moderne elektronische communicatie. Zelfs dranken worden bij Berner van oudsher uitsluitend in duurzame glazen flessen aangeboden. De jaarlijkse CO2-balans (Carbon Footprint)  via het

Hörmann-project met compensatiemaatregelen ronden de inspanningen van het Rottenburgse bedrijf voor een duurzame bedrijfsvoering af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details