Platform over gevels, glas & daken
Benoeming nieuwe algemeen directeur Blitta Gevelsystemen

Benoeming nieuwe algemeen directeur Blitta Gevelsystemen

Jacco van Dijk (51) wordt met ingang van 1 oktober 2023 benoemd tot algemeen directeur van Blitta Gevelsystemen B.V. in Venray. Hij volgt daarmee Henk Schaminée (61) op die tot eind 2024 verbonden zal blijven aan Blitta Gevelsystemen als adviseur.

Met deze benoeming komt een einde aan een overgangsperiode bij Blitta. In 2022 heeft Next Construct, een samenwerking tussen Certitudo en Van Berlo Holding, de onderneming geacquireerd. In juli 2023 heeft van Berlo Holding alle aandelen van Next Construct van Certitudo overgenomen zodat zij nu 100% aandeelhouder is van Next Construct en Blitta. Van Berlo Holding is een familiebedrijf uit Veghel en onder andere eigenaar van Van Berlo bedrijfsvloeren. Jacco van Dijk zal ook de directie gaan voeren bij Next Construct.

Jacco van Dijk, toekomstig algemeen directeur Blitta Gevelsystemen: “Ik verheug me op deze mooie nieuwe functie binnen dit fantastische bedrijf. De producten, kennis en expertise van Blitta in combinatie met het familiebedrijf Van Berlo Holding als aandeelhouder heeft mij doen besluiten deze stap te zetten. Ik ga me graag inzetten om de ambities van Blitta te gaan realiseren in een markt waarin ik mij enorm thuis voel.”

Henk Schaminée, huidig algemeen directeur Blitta Gevelsystemen: “Na ruim 26 jaar met veel plezier aan Blitta verbonden te zijn geweest, als directeur en mede-eigenaar, draag ik met een goed gevoel het bedrijf over aan Jacco. In de jaren dat ik leiding aan Team Blitta heb mogen geven, hebben we samen met onze bouwpartners fantastische werken gerealiseerd waar ik met trots op terugkijk. Ik zie voor Blitta een succesvolle toekomst onder leiding van Jacco en onze sterke aandeelhouder.”

Achtergrond Jacco van Dijk
Van Dijk is in 1997 gestart bij Hurks Holding, waarin hij een aantal jaren als strategisch adviseur heeft gewerkt en daarna verschillende directiefuncties heeft bekleed in bedrijven in de toelevering en bouw. In 2009 is Van Dijk benoemd tot directeur van Hurks beton en Hurks oosthoek kemper. Vanaf 2017 is hij actief als CEO van Byldis. Van Dijk studeerde bedrijfseconomie aan de universiteit van Tilburg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details