Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

BEN-kantoorgebouw met grensverleggende showroom

nelissen_opening_nieuwbouw_1-kopieren

17 september 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Begin 2019 plaatst Nelissen Steenfabrieken zijn vernieuwingsdrang letterlijk in de kijker met een nieuw state-of-the-art hoofdkantoor met showroom als indrukwekkende blikvanger aan de Kiezelweg in Kesselt, Lanaken. Het gebouw representeert de drievoudige grondslag van het bedrijf: innovatie, co-creatie en duurzaamheid.

Het is de vierde generatie van het familiebedrijf Nelissen Steenfabrieken menens. Met de opening van een state-of-the-artkantoorgebouw en een experimentele showroom naar een ontwerp van Architectengroep PSK en UAU collectiv treedt Nelissen Steenfabrieken in 2019 resoluut op het voorplan als dé voorloper in de baksteenbranche.

Het nieuwe gebouw huisvest digitale experimenteerruimtes voor ontwerpers, een Experience room met een groot gebogen 180°-scherm en vergaderzalen die gereserveerd kunnen worden voor project- of andere besprekingen. “De vernieuwde site zal fungeren als facilitator voor creatievelingen die samen met ons de bouwsector op duurzame wijze vooruit willen helpen,” aldus de bestuurders.

De baksteen als kunstwerk

De nieuwe showroom bevat een museale route waarbij de bezoeker de baksteen als kunstobject ontdekt in zowel de echte als de virtuele realiteit. “We combineren de tastbare showroom, zoals iedereen ‘m kent, met de immer vooruitstrevende digitale wereld,” aldus de CEO’s. “De bezoekers worden ondergedompeld in een digitaal getinte customer experience journey. “

Innovatie met hart en ziel

Het nieuwe kantoor laat zich noteren als mijlpaal in de geschiedenisboeken van het bedrijf, maar de familie richt haar focus al op de volgende stappen van het investeringstraject. “Medio 2019 zullen we over een volledig geüpdatete fabriek beschikken met een vernieuwd machinepark, aangepaste ovens en splinternieuwe droogkamers, goed voor een productie van 185 miljoen stenen per jaar.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Gevelbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details