Platform over gevels, glas & daken
Bedrijven slimmer laten werken met software

Bedrijven slimmer laten werken met software

Bedrijven helpen met het verbeteren en versnellen van hun engineeringsproces. Daar ligt onder andere de kracht van ISD Group, dat hiervoor de software HiCAD en HELiOS ontwikkelt. Het bedrijf uit Den Bosch kijkt waar slimmer en efficiënter gewerkt kan worden door te automatiseren.

Willem van Kreij, sales consultant: “HiCAD en HELiOS zijn software-oplossingen die in verschillende branches worden ingezet voor het uitwerken van een ontwerp of project dat men gaat produceren. Wanneer handelingen repeterend zijn, wil je deze automatiseren. Vanuit HiCAD transformeer je de input van klant- en projectgegevens bijvoorbeeld direct naar je ERP-systeem, zonder dat het eerst moet worden overgetikt. Dit levert naast een enorme tijdbesparing ook foutloze stuklijsten op bij productie en inkoop.”

Fouten voorkomen

Zo komt het voor dat een kozijn wordt geleverd op de bouwplaats, deze niet blijkt te passen en wordt teruggestuurd. Het model moet dan opnieuw via de afdeling verkoop, terug naar de tekenkamer en opnieuw in productie. Met extra kosten en vertraging in het bouwproces tot gevolg. Door een model in 3D vooraf volledig uit te werken, weet je zeker dat je deze fouten voorkomt.

isd-group-afbeelding-2-kopierenVan Kreij adviseert daarom bedrijven om menselijke handelingen zo veel mogelijk te beperken tot datgene waar iemand zijn specialisme ligt en de rest te automatiseren. “Daar heeft de hele bouwbranche baat bij, want alleen op die manier kunnen zoveel mogelijk bouwfouten worden voorkomen. Wat uiteindelijk minder tijd, minder investering en minder ergernis kost.”

Verandering

ISD Group ziet hierdoor ook de efficiëntie bij bedrijven toenemen. Sales manager Joost Swarts: “Wanneer je op dit vlak gaat automatiseren, blijft tijd over voor nieuwe, extra projecten of voor het slimmer inrichten van andere processen.” Volgens Swarts brengt dat bij bedrijven een verandering in meerdere bedrijfsprocessen teweeg.

isd-group-afbeelding-1-kopieren

Een passerelle ontworpen door S. Graf Ingenieurbüro GmbH uit Zwitserland.

 

De software van ISD levert een bijdrage aan een kortere time to market, waardoor een product sneller kan worden geleverd. Van Kreij: “Zo hebben wij bijvoorbeeld een product configurator voor een klant ontwikkeld. Hierdoor kan de eindklant die een standaard deur wil bestellen, aan de hand van eigen keuzes online zijn product samenstellen en bestellen. Deze product configurator kan automatisch op de achtergrond het model in HiCAD opzetten en automatisch productietekeningen genereren.”

ISD Business scan

ISD Group heeft daarom de businessscan ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen hun automatiseringsprocessen te verbeteren. Met deze businessscan zorgt het bedrijf ervoor dat de huidige engineeringsprocessen goed in kaart worden gebracht en er een nieuwe, efficiëntere werkmethodiek wordt geïmplementeerd die aansluit op de wensen van de klant. Dit leidt tot een manier van werken die niet alleen van invloed is op de afdeling Engineering, maar ook op de afdelingen werkvoorbereiding, productie en montage. Het verkleint de kans op fouten, de kwaliteit schiet omhoog en levertijden worden verkort. “Een prettige bijkomstigheid in een tijd waarin mensenhanden schaars zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details