Platform over gevels, glas & daken
B@ducated, Utrecht | Wooncomplex voorzien van geïsoleerde prefab betonpanelen

B@ducated, Utrecht | Wooncomplex voorzien van geïsoleerde prefab betonpanelen

Geïsoleerde en massieve prefab betonwanden worden veelal toegepast in utiliteitsbouw door Bisoton. Maar ze blijken ook uitermate geschikt voor de bouw van appartementen. Een mooi voorbeeld hiervan is project B@ducated in Utrecht; een wooncomplex met 250 micro-appartementen voor studenten en young professionals.

BisotoB@ducated Utrecht: De antracietkleurige betongevel van Bisoton contrasteert mooi met de goudkleurige vrij hangende aluminium gevel in honingraatmotief.

Betonnen gevel, antraciet kleurbeton
“In opdracht van Bouwbedrijf De Vries en Verburg heeft Bisoton de geïsoleerde prefab betonnen wandelementen geproduceerd.” Aan het woord is Henri van Veldhuizen, sales manager bij Bisoton, producent van geïsoleerde betonpanelen: “Wij hebben een productiefaciliteit waarmee een energiebesparend, onderhoudsarm en betaalbaar product gemaakt kan worden. Door vroegtijdig in te haken in het traject, mee te denken met de klant en een snelle engineering, is het productieproces goed verlopen. Op voorhand meedenken met de klant over detailleringen die in de gevelsluitende elementen zijn toegepast, zoals koppelingen en elektra voorzieningen, doen wij graag. Aan de betonnen gevel is een vrij hangende aluminium gevel in honingraatmotief gemonteerd. Met zijn gouden kleur contrasteert deze stevig met de antracietkleurige betongevel daarachter. Door automatisering in het productieproces én de kennis van onze vakmensen, zijn er veel productiemogelijkheden waardoor er supersnel gebouwd kan worden. Het eindresultaat: een mooi wooncomplex op een unieke locatie met veel woongenot voor de nieuwe bewoners.”

BisotoBisoton ontzorgt door alles in eigen beheer te doen: engineering en productie.

Investering in uitbreiding productiefaciliteit
“Ons team bestaat uit ruim 100 medewerkers: onder andere projectbegeleiders, calculators, inkopers, werkvoorbereiders, bouwkundig tekenaars, fabricage medewerkers, betontechnologen en logistiek medewerkers. Daarmee heeft Bisoton de mogelijkheid om nieuwe uitdagingen samen met de klant aan te gaan. We openen in mei 2019 een nieuwe productiefaciliteit waarmee er meer productvarianten geproduceerd kunnen worden. Hiermee kan Bisoton de productie met een derde verhogen.” Henri besluit: “We denken graag mee, in co-creatie met de klant, om samen tot een mooi eindresultaat te komen.” 

Tekst: Susan Peek   Beeld: Bouwbedrijf De Vries en Verburg
Uitgelichte afbeelding: B@ducated Utrecht: Om de schuine hoeken in het gebouw mogelijk te maken, zijn deze ook in de prefab betonnen wandpanelen doorgevoerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details