Platform over gevels, glas & daken
BAU München | Innovaties in profielbewerkingsmachines

BAU München | Innovaties in profielbewerkingsmachines

Het jaar 2018 was voor Elumatec een jubileumjaar. ‘s Werelds grootste fabrikant van machines en installaties voor de gevelbouw en raam- en deurfabrikanten vierde namelijk zijn negentig (!) jaar bestaan. Reden om diverse 90 Jahre-edities uit te brengen van zowel zaag- als profielbewerkingsmachines. Bezoekers aan de BAU München kunnen deze jubileumedities komende januari live bewonderen, alsmede enkele unieke prototypes. Bas Ladestein van Elumatec Benelux geeft alvast een voorproefje.

Elumatec Bau Munchen

BAU München van 14-19 januari 2019 is voor ons een hele belangrijke beurs, begint Ladestein. “Van oudsher presenteren we hier onze nieuwste machines aan de Europese markt. De SBZ 151, een 5-assige profielbewerkingsmachine, is onder gevelbouwers een populaire machine. Tijdens BAU 2019 stellen we de 90 Jahre-editie voor, die overigens zijn debuut al beleefde op de beurs in oktober 2018 in Düsseldorf. De 90 Jahre-editie kenmerkt zich door een opgefrist design en een flinke software-update. De machine is per direct te bestellen, evenals de andere reeks 90 Jahre-uitvoeringen van onze zaagmachines.”

Elumatec Bau Munchen

Steeds grotere profielen
Als antwoord op de trend in de architectuur naar steeds grotere glasoppervlakten,
ontwikkelt Elumatec een profielbewerkingsmachine boven de bekende SBZ 151. “Op de beurs tonen we een prototype van deze machine die in staat is langere profiellengtes en hogere gewichten volledig geautomatiseerd te bewerken,” verklapt Ladestein. “Deze machine zal in de loop van 2019 ons portfolio aan de bovenkant van de markt verrijken. Maar ook presenteren we een nieuwe doorloopmachine op BAU München. Het gaat om de SBZ 628-S, een ‘uitgeklede’ versie van de SBZ 628 XL. De XL-versie is met recht een allround zaag-/bewerkingsmachine voor grote raam- en deurfabrikanten. De S-versie daarentegen wordt aangeboden in een lagere prijssegment, heeft vanzelfsprekend iets minder functionaliteiten, maar biedt ook de kleinere raam- en deurfabrikanten de mogelijk om te automatiseren. Deze gloednieuwe SBZ 628 S is vanaf de BAU München te bestellen.”

Tekst: Roel van Gils    Beeld: Elumatec

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details