Platform over gevels, glas & daken
BAU München | Bezoekers BAU 2019 vergapen zich in 19 hallen aan architecturale toekomst

BAU München | Bezoekers BAU 2019 vergapen zich in 19 hallen aan architecturale toekomst

Wie in januari een bezoek brengt aan het tweejaarlijkse BAU in München, krijgt op de stand van Hueck meerdere noviteiten te zien. Past een bezoek aan BAU wel in de overvolle agenda’s van bouwontwikkelaars? Accountmanager Jeroen van der Roest knikt instemmend. “De innovatie en het enthousiasme zijn groot.”

Hueck

Hueck Lambda SA1.

De hele beurs is er Nederlandstalige bezetting bij stand 103 in hal B1, waar Van der Roest en zijn collega’s alle bezoekers verwelkomen in één van de negentien hallen. De zesdaagse beurs kent een totale omvang van vijf keer de oppervlakte van Jaarbeurs Utrecht.

Aanzichtbreedte van 40 millimeter
Bij de stand laat de specialist in raam-, deur- en gevelsystemen het compleet nieuwe en onbevangen vliesgevelsysteem Trigon FS zien, dat aanzichtbreedtes kent van 60, 50 en zelfs 40 millimeter.

Brandwerendheid en CE
De frisse vliesgevelserie is niet het enige dat het van oorsprong Duitse bedrijf op de stand presenteert. De systeemleverancier toont ook de Lava 77-30 brandwerende deuren met CE-certificatie, in combinatie met de brandwerende vliesgevel Trigon 50 FP 30 waar de Lava-deur perfect in past.Hueck

Hueck Trigon FS 040.

Silent Air
Grootste trots is waarschijnlijk de spiksplinternieuwe raamserie Lambda Silent Air 1, dat ventilatiekasten tot het verleden doet behoren. De ramen, die zowel in val- als draaistand kunnen worden gezet, kennen een zeer hoge geluidsreductie. “Een labyrint van schuim zorgt dat geluid geen kans maakt, waardoor ook ’s nachts een ruimte lekker kan ventileren.”

Volato SLS
De vierde ontwikkeling die HUECK laat zien, is de Volato SLS. Een variant op de bestaande hefschuifdeur Volato M+, maar in een eenvoudiger jasje gestoken als schuifdeur. Prestaties van dit nieuwe systeem voldoen ruim aan de nu geldende bouweisen. De Volato SLS komt in verschillende uitvoeringen: 2- of 3-rail en in mono rail. Het systeem is ook naadloos aan te sluiten op de raamserie WS 075.

Hueck, dat wereldwijd zeshonderd man personeel in dienst heeft, begon in het jaar 1814 met het verkopen van knopen en gespen. Het familiebedrijf is een bekend gezicht op BAU en heeft nog nooit één van de 28 edities gemist.     

Tekst: Carline Klijn-van Best     Beeld: Hueck
Uitgelichte afbeelding: Hueck Volato SLS.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details