Platform over gevels, glas & daken
Automatisering de hoofdrol in producten, software en service

Automatisering de hoofdrol in producten, software en service

Inspelen op een toename van automatisering binnen de gevelbranche. Dat is precies wat elumatec doet. Elumatec is al ruim 90 jaar wereldwijd dé specialist op het gebied van profielbewerkingsmachines voor het bewerken van aluminium, PVC en dunwandig staal. Van eenvoudige machines met handmatige bediening tot complexere profielbewerkingscentra met CNC-besturing volgens de modernste standaard.

“CNC-bestuurde machines zijn tegenwoordig niet meer weg te denken,” zegt Bas Ladestein, managing director bij elumatec Benelux BV. “Daarom besteden wij veel aandacht aan de innovatie en ontwikkeling van onze huidige en nieuwe producten.”

De elumatec SBZ 628XXL: zaagaggregaat. (Beeld: elumatec)

 

Profielbewerkingsfamilie

“Zo hebben we binnen onze succesvolle modelfamilie SBZ 628 de SBZ 628 XXL ontwikkeld. Een high-end doorloopmachine voor de échte gevelbouwer. Daar waar grote profielen of gevelprofielen voor bepaalde uithoekingen bewerkt moeten worden, is dit de aangewezen machine.” De machine is in staat om verschillende profielvormen en onafhankelijke profielseries te verwerken. Er passen vijf tot tien profielen met een lengte tussen 1.500 en 7.500mm in het aanvoermagazijn. De machine pakt ze automatisch uit het magazijn, bewerkt ze en transporteert ze vervolgens uit.

De SBZ 122/73 heeft een variabele A-as en is uitermate geschikt voor de kleinere ramen- en deurenfabrikant of voor extra productiecapaciteit bij de grotere fabrikant. (Beeld: elumatec)

 

Vier-assen profielbewerkingscentra

Een andere uitgelezen variant voor de gevelbouwer is de SBZ 141. Deze 4-assige machine is de broer van de succesvolle SBZ 140, met als verschil dat de 141 een redesign heeft ondergaan en er een autonome klemverstelling aan is toegevoegd. Ladestein licht toe: “Dankzij de autonome klemverstelling met absoluut-meetsysteem kunnen zelfs de meest complexe profielen economisch en efficiënt bewerkt worden. Vooral heel interessant voor ramen- en deurenfabrikanten en gevelbouwers.”

Ook noemt Ladestein de 122/73. “De 4-assen variant op de welgekende 122/71. De 73 is een machine met een variabele A-as en uitermate geschikt voor de kleinere ramen- en deurenfabrikant. Maar…,” merkt Ladestein op, “het verrassende is dat we deze machine ook veel verkopen aan de grote firma’s. Met een relatief kleine investering vergroten zij zo de productiecapaciteit. Ook op de 122/73 zijn de geoptimaliseerde klemmen toegepast, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden. De machine heeft hierdoor bovendien minder trillingen waarmee de kwaliteit van de bewerkingen hoger is.”

Alle machines zijn eluCloud Ready.

 

Software en service

“De software voor nauwkeurige werkvoorbereiding sluit uiteraard naadloos aan bij onze nieuwe generatie machines. Zo ook onze service. Bovendien zijn alle machines eluCloud Ready! Want data geeft inzicht waarmee processen zijn te optimaliseren.”

Op de Polyclose beurs in Gent (15-17 januari 2020) toont elumatec alle drie de genoemde machines en zullen ook alle elusoft producten gedemonstreerd worden. ”Bezoek ons op stand nummer 1624, op de welbekende plaats naast onze partners uit de profiel- en softwarewereld,” besluit Ladestein.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details