Platform over gevels, glas & daken
Architecturale schuifluiken voor exclusief resort Sterea
Het exclusieve resort omvat tweehonderd wooneenheden, een kantoor, zeven urban villa’s en een luxehotel. Het exclusieve resort omvat tweehonderd wooneenheden, een kantoor, zeven urban villa’s en een luxehotel.

Architecturale schuifluiken voor exclusief resort Sterea

Geen scheefgetrokken vergelijking, want de opzet van dit project op de site van de voormalige hippodroom in Sterrebeek (BE) is volstrekt uniek: een exclusieve woonomgeving creëren rond een Championship-golfbaan. Grote raampartijen op het zuiden bieden een prachtig zicht op de achttien holes. Om oververhitting tegen te gaan, koos het architectenbureau SumProject voor de architecturale schuifluiken DucoSlide.

Grandeur, aanzien, prestige. De monumentale hippodroom van Sterrebeek (BE) was meer dan zestig jaar lang een begrip in de regio. De legendarische renbaan werd opgetrokken in 1937, maar floreerde vooral tussen 1952 en het einde van de jaren 80. Ze stond bekend als de beste galoppiste van het land, maar had hoe langer hoe meer te lijden onder de mindere interesse voor de paardensport. De gebouwen raakten in verval en de eigenaar ging failliet. In 2004 kochten Petra Noé en Frank Monstrey het perceel van 75 hectare en in 2015 startten ze de werken van het grootschalig project Sterea.

Om oververhitting tegen te gaan, koos het architectenbureau SumProject voor de architecturale schuifluiken DucoSlide.

Sereen én stijlvol

Het exclusieve resort omvat tweehonderd wooneenheden, een kantoor, zeven urban villa’s en een luxehotel. De architectuur van de gebouwen is volledig geënt op het groene kader waarin ze zich bevinden. De gevels zijn bekleed met grijs-beige genuanceerde baksteen, die in combinatie met de uitpandige betonnen terrassen, het donkere schrijnwerk van de grote raampartijen en het omliggende groen een serene, maar tegelijk ook stijlvolle uitstraling creëren. De grote raampartijen op het zuiden bieden een uniek zicht op de golfcourse.

Schuifluiken geven dynamiek en interactie

Maar grote glaspartijen doen de woonruimte makkelijk oververhitten. Om te vermijden dat de zon de vijand wordt van een gezond binnenklimaat is buitenzonwering onmisbaar. Het architectenbureau SumProject koos voor de architecturale schuifluiken DucoSlide Wood. De schuifpanelen met houten lamellen zorgen bij zonnige dagen voor mooi gefilterd licht in de appartementen. Daarnaast houden ze de warmte buiten, wat resulteert in een daling van de koellast tot 63 %. Ook het zonweringsysteem DucoSun werd toegepast, hier uitzonderlijk in een uitvoering met houten lamellen. Bij dit systeem worden de lamellen in een vaste hellingshoek aan de draagconstructie bevestigd. Een geslaagde combinatie.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details