Platform over gevels, glas & daken
Architecturale lamellen bezorgen kledingwinkel een hippe look
Ook voor de privacy van de dakterrassen en slaapkamerramen werd gebruik gemaakt van de verticale DucoSun Cubic elementen.

Architecturale lamellen bezorgen kledingwinkel een hippe look

FortyFour is een full-experience modewinkel voor hem en voor haar, gelegen in Beselare (België). De winkel bevindt zich op de volledige begane grond van een eigentijds architectonisch gebouw waarin zich ook enkele appartementen en kantoorruimtes bevinden. Tot de realisatie van dit pareltje van architectonische creativiteit en functionaliteit droeg DUCO haar steentje met plezier bij.

Verticale DucoSun Cubic lamellen.

Hedendaagse architectuur met strakke belijning

De eerste verdieping van het pand telt twee ruime appartementen en een kantoorruimte. Op de tweede verdieping bevindt zich een penthouse. Telkens met een groot zuidgericht terras. In de kelderverdieping zijn de garages voor de appartementen en bergruimte voor het handelspand. Een bijzonder element in de bar is de glazen vloer die visueel contact geeft met enkele oldtimers tentoongesteld in de kelder. 

De etalage van de winkelruimte FortyFour op de begane grond strekt zich uit over de volledige breedte van de voorgevel, onderbroken door de toegang voor de bovengelegen appartementen. Hier werd dankbaar gebruik gemaakt van de verticale DucoSun Cubic lamellen om de entree wat uit het zicht te houden. De combinatie van de betonnen luifels en de verticale DUCO lamellen zorgen voor een ideale filter/overgang naar de appartementen én een strakke belijning van het geheel. 

Aan het woord is Wim Vanacker, architect bij VAMarchitecten: “De DucoSun Cubic lamellen geven het gebouw zijn specifieke uitstraling. Dit wordt nog versterkt door de gekleurde LED-verlichting die onderaan de lamellen werd voorzien in de kleuren van de FortyFour huisstijl, wat het pand een zeer elegante look geeft.”

De combinatie van de betonnen luifels en de verticale DUCO lamellen zorgen voor een strakke belijning.

Volledige privacy en speelse buffer

Ook voor de privacy van de dakterrassen en slaapkamerramen werd gebruik gemaakt van de verticale DucoSun Cubic elementen. Ze creëren een speelse buffer tussen de straat, parking en winkel, en de privéruimtes van de verschillende appartementen. Zowel van buiten naar binnen en omgekeerd. Vanacker: “De positionering van de verticale lamellen werd volledig gedicteerd door de achtergelegen ruimtes en functies, maar zorgt tegelijkertijd voor een verfijnd totaalbeeld van het gebouw. Zowel in de voorgevel als in de zijgevels.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details