Platform over gevels, glas & daken
Architectonische ‘ijsberg’ in Tel Aviv

Architectonische ‘ijsberg’ in Tel Aviv

Gebouwen met de gevelbekleding van Dekton® zijn op steeds meer plekken ter wereld te vinden. Het zijn in het oog springende gebouwen want Dekton® (onderdeel van Cosentino Group) levert bij voorkeur maatwerk.

Wie in Madrid komt, zou zeker naar de flagshipstore van het high-end decoratiemerk Gunni & Trentino moeten gaan. Dit opvallende gebouw is volgens Floris Driessen, key account manager van Cosentino, een mooi staaltje van het vakwerk dat Cosentino levert. “Het is een geventileerde gevel en allesbehalve rechttoe rechtaan. De gevel heeft een honingraatstructuur en is in hoogglans afwerking uitgevoerd. Het is een mooi voorbeeld omdat het de mogelijkheden laat zien van fraaie architectuur in combinatie met hetgeen waar een gevel voor bedoeld is, waaronder bescherming van de muur, energiebesparing en geluidsisolatie.” Je hoeft overigens niet naar Madrid om deze fraaie gevel te bekijken. Op de vakbeurs GEVEL 2020 toont Cosentino deze gevel als voorbeeld van hoe Dekton® toegepast kan worden in combinatie met een aluminium achterwandconstructie.

Custom-made gevels

Het product Dekton® is ontwikkeld door het Spaanse familiebedrijf Cosentino. “Het materiaal gaat verder dan keramiek met alle voordelen van dien. Het is duurzaam, slijtvast, licht van gewicht (ten opzichte van een gevel uit natuursteen), kras- en vlekbestendig, bestand tegen vorst en dooi en UV-bestendig. Dat maakt het materiaal ook kleurvast, ideaal voor gevelbekleding.” Op gebied van gevelbouw is het zeer goed toepasbaar voor geventileerde gevels, vliesgevels en verlijmde gevels. “Dankzij het gewicht en de vele mogelijkheden qua kleur, dikte, formaat en details, is Dekton® ideaal voor moderne architectuur. Met Dekton® kan de gevel worden aangepast aan het beeld dat de architect wil scheppen. Naast de standaard looks, kunnen we, in onze eigen maatwerkfabriek, custom-made elementen produceren. Voor gebouwen die zowel esthetisch fraai moeten zijn als functioneel en efficiënt. ”

In het ToHa-gebouw is meer dan 28.000 vierkante meter Dekton® verwerkt.

 

Architectonische ‘ijsberg’ in Tel Aviv

Mooi voorbeeld van een custom-made gevel, is het project van architect Ron Arad in Tel Aviv, Israël: het ToHa-gebouw. Het is gevormd als een ijsberg en doet dienst als kantorencomplex met een openbare tuin, een observatiedek en een restaurant. “In dit gebouw is meer dan 28.000 vierkante meter Dekton® verwerkt. Het is zichtbaar op de geventileerde gevels, vloeren, liften, plafonds en interne afscheidingswanden. De elementen, met 10.000 verschillende afmetingen en types, zijn gemaakt en verzaagd in onze maatwerkfabriek in Spanje en vervolgens over zee vervoerd naar Israël. Het is een bijzonder veelzijdig geometrisch ontwerp waarin onze elementen met precisie aangepast zijn.” Of dit alles al niet genoeg is, heeft Cosentino ook zes custom-made kleuren gemaakt met een opvallend kleurverloop van onder naar boven. Bovendien zijn de Dekton® gevelplaten in groot formaat geproduceerd, waardoor het aantal voegen werd geminimaliseerd. Dit zorgt voor een vloeiende samenhang in het gebouw.

Kom kennismaken met Dekton® op GEVEL 2020 standnummer 01.A069.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details