Platform over gevels, glas & daken
Architecten kiezen met nieuwste gevelplaat voor uitstraling van natuursteen

Architecten kiezen met nieuwste gevelplaat voor uitstraling van natuursteen

De gevelplaten van SVK uit het Vlaamse Sint Niklaas vinden hun weg over de hele wereld, van Mexico tot Australië. De nieuwste gevelplaat in vezelcement is de Decoboard Pure, met de subtiele uitstraling van natuursteen.

Marketeer Anouk Crauwels van SVK legt uit dat de Decoboard Pure afgewerkt wordt met een transparante of semi-transparante coating. Voor de markt is de nieuwe vezelcement gevelplaat pas een aantal maanden beschikbaar, sinds januari 2019. Dat neemt niet weg dat op dit moment al een aantal projecten waarbij Decoboard Pure is toegepast, wordt opgeleverd. “Je ziet dat het product bij architecten aanslaat.”

Brandveilig

Uniek aan de vezelcement gevelplaat is de transparante coating die als toplaag op het product wordt toegepast. De plaat wordt zowel in de woningbouw als de utiliteitsbouw toegepast. Crauwels: “Ook in combinatie met traditioneel metselwerk komt Decoboard goed tot zijn recht.” Ander gewaardeerd aspect is de brandveiligheid. De hoge brandklasse A2-s1, d0 waarin de plaat zich bevindt, maakt de plaat extra geschikt voor grote gebouwen die moeten voldoen aan strenge eisen wat betreft brandveiligheid.

De vezelcement gevelplaten van SVK staan bekend om hun sterkte, dankzij de versterkende vezels die zijn verwerkt in de plaat. Het natuurlijke en synthetische vezelmateriaal maakt de gevelplaten duurzaam, waardoor het een geliefd product is onder architecten en aannemers. “De gevelplaten in vezelcement stellen je in staat ongelimiteerd creatief te zijn,” weet Crauwels.

Op maat zagen

De standaard afmeting van de Decoboard Pure is 1,22 meter op 2,50 of op 3 meter, vertelt commercieel directeur Thomas Bossuyt. “Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, kunnen de platen binnen die standaard afmetingen worden verzaagd. Verschillende vormen en afmetingen zijn mogelijk. Op aanvraag worden de platen voorzien van boorgaten.”

kleurintensiteit

De Decoboard Pure straalt net als de Puro Plus gevelplaat de puurheid van beton uit, met het belangrijkste verschil dat die tweede niet is voorzien van een coating en natuurlijk verweert. Crauwels: “Het patroon van de Puro Plus was al geliefd. Ondertussen zagen we de vraag naar een donkerdere kleur plaat steeds groter worden, waarop we deze factoren na een interne brainstorm met elkaar zijn gaan combineren. De coating waar we bij de Decoboard Pure voor hebben gekozen, beschermt de plaat en zorgt voor een zekere kleurintensiteit.”

Inmiddels is de Decoboard Pure verkrijgbaar in een lichte variant, een semi donkere variant en een donkere variant. Op de afdeling R&D wordt de coating getest op zijn duurzaamheid en wordt via testmethodes het natuurlijke verouderingsproces nagebootst. Op die manier kan ook worden nagegaan hoe de plaat en afwerkingscoating zich zal gedragen in de toekomst en in verschillende klimaten en omgevingen.

svk-afbeelding-3-kopieren

De Decoboard kent drie kleurvarianten.

 

Geautomatiseerde afwerklijn

Voor de coating van de platen wordt gewerkt met een volledig geautomatiseerde afwerklijn. Die voorziet de platen van een beschermfolie, die de kans op beschadiging bij installatie reduceert. In de montage kunnen de platen worden gelijmd, geschroefd, geriveteerd of mechanisch blind bevestigd. Bossuyt: “Voor iedereen die kiest voor een oplossing met schroeven, is het goed om te weten dat die in dezelfde kleur beschikbaar zijn als het paneel.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details