Platform over gevels, glas & daken
Appartementencomplex Manhattan Roermond voorzien van Alucopal aluminium gevelbekleding

Appartementencomplex Manhattan Roermond voorzien van Alucopal aluminium gevelbekleding

Gouden uitstraling met Alucopal aluminium gevelbekelding in Solar Gold Metallic

Die gouden uitstraling is te danken aan de gevelbekleding Alucopal Solar Gold Metallic. “Architecten kiezen dit product vanwege de esthetiek”, vertelt teamleider verkoop  Robin van Wijk van Plastica,  leverancier van de gevelbekleding . “Het voordeel van dit materiaal, platen van aluminium composiet, is ook dat het eenvoudig te monteren en licht in gewicht is.” Toch was de montage nog niet zo eenvoudig, geeft hij aan. “Dat kwam vooral door de vele kleine hoeken in het complex. Het realiseren hiervan  was voor ons een uitdaging. Dankzij onze eigen zagerij hebben we hoeken op maat kunnen leveren door te investeren in een speciale buikbank.”

Samenwerking

Bij de realisatie van de hoeken speelde ook Flow Gevelapplicaties een belangrijke rol. “Naast de montage zorgden we ook voor de engineering”, vertelt directeur Martien Lormans. “Daarbij richtten we ons op de details. Zo hebben we niet alleen erop gelet dat de Rc-waarden en de brandklasse correct in de uitvoering waren, maar ook proefondervindelijk voor de juiste hoeken gezorgd totdat hoofdaannemer Bouwbedrijven Jongen hiervoor goedkeuring gaf.”

Dit beaamt Van Wijk. “We hebben op regelmatige basis contact met elkaar en leren elkaar steeds beter kennen. Dankzij haar manier van werken is Flow Gevelapplicaties inmiddels een gewaardeerd  partnerbedrijf van ons geworden. Daarbij komt dat we bij projecten steeds vaker ook de vraag krijgen of we kunnen meedenken met betrekking tot de montage. Het is prettig om hierbij onder meer dit bedrijf naar voren te kunnen schuiven.” Toen commercieel-technisch adviseur Richard van den Hout van Plastica in een vroegtijdig stadium bij dit project betrokken werd, stelde hij de hoofdaannemer voor de engineering en uitvoering van deze specifieke gevelbekleding door Flow Gevelapplicaties te laten uitvoeren.

Beroemde gouden toplaag

De montage van de eerste platen vond in november 2019 plaats en het gebouw is inmiddels opgeleverd. “De kern en de toplaag van de platen zijn recyclebaar”, vertelt Van Wijk. Juist die toplaag is inmiddels beroemd in de regio Roermond en wijde omtrek, mede omdat de Manhattan toren aan de Maashaven ligt en vanaf de brug direct in het oog valt. “Ik ben er trots op dat we aan de gouden uitstraling hebben kunnen bijdragen”, zegt Lormans. “Vooral in de schemering ziet het gebouw er prachtig uit, zeker in combinatie met de vijftien verdiepingen die speels 15 graden van elkaar zijn gedraaid.”

  • Adres Schipperswal, 6041 TC Roermond
  • Product Alucopal
  • Materiaal Metaal
  • Bevestiging Verlijmd
  • Realisatie 2020
  • Architect Kernarchitecten

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details