Platform over gevels, glas & daken
Aluminium wekt gevels tot leven

Aluminium wekt gevels tot leven

Voor renovatie en nieuwbouw, van traditioneel tot modern

Aluminium is één van de meest veelzijdige materialen in de bouw. Stormvast, breukvast, corrosiebestendig, onderhoudsvrij en duurzaam. Eén voor één uitstekende eigenschappen van aluminium. Met name bij renovaties bieden aluminium dak- en gevelproducten door het lage gewicht een groot voordeel omdat het lagere eisen stelt aan de onderconstructie.

Bezirkshauptmannschaft Völkermarkt met dak- en gevellosanges in antraciet. (Beeld: PREFA | Croce & Wir)

 

Al ruim zeventig jaar is de PREFA Group bezig met de ontwikkeling en productie van aluminium dak- en gevelsystemen. Het groeiende innovatieve bedrijf is gevestigd in Oostenrijk en in meer dan zestien Europese landen op de markt. De meer dan vierduizend verschillende aluminium producten worden exclusief geproduceerd in Oostenrijk en Duitsland. Aan het woord is Tom Vanhandenhove, Area Sales Manager bij PREFA Group. “Met ons brede gamma aan aluminium dak- en gevelsystemen, kunnen nagenoeg alle wensen vervuld worden. Aluminium is ook vanuit ecologisch oogpunt een ideale materiaalkeuze.” PREFA gebruikt voor het merendeel secundair aluminium en de producten kunnen verliesvrij worden gerecycled. “Onze producten vormen een totaalsysteem: alle elementen en bijbehorend montagemateriaal bestaan uit één stuk. Om te zorgen voor een probleemloze montage, mogen onze producten uitsluitend door professionals worden geïnstalleerd. In ons eigen opleidingscentrum kunnen zij worden opgeleid. Daarnaast bieden we ook technische ondersteuning aan dakwerkers en gevelbouwers op de werf.”

De woning annex kantoor van de in Duitsland ‘wereldberoemde’ YouTube-ster Sallys Welt, is ook voorzien van de Siding.X. Prachtig gecombineerd met hout voor een luxe en unieke uitstraling. (Beeld: Sallys Welt)

 

Extreem lange levensduur én veertig jaar garantie

Aluminium herstelt zichzelf en kent daarmee een extreem lange levensduur. Door de reactie met zuurstof in de lucht vormt aluminium een natuurlijke oxide laag en beschermt zo tegen corrosie. “Aluminium is een absoluut hightech materiaal waar je op kunt vertrouwen! Omdat wij dat ook doen, bieden wij op onze PREFA-producten maar liefst veertig jaar garantie op kleur én materiaal!”

Fantastisch lichtspel op de gevel met de aluminium gevelbekleding Siding.X.

 

Unieke variatie in kleuren en vormen

“Aluminium is echt een ideaal materiaal voor creatievelingen. Behalve licht en sterk, zijn onze PREFA dak- en gevelsystemen ontzettend mooi. Door de diversiteit aan kleuren en vormen bieden ze een enorme vrijheid voor design.” Vanhandenhove noemt als voorbeeld de gevelschindel, waarmee je traditioneel geveldesign met schubeffect in een modern jasje steekt. Het onderhoudsvrije aluminium met de innovatieve PREFA-coating geeft de gevel een matte elegante structuur. “Ons nieuwste product is de Siding.X, een gevelelement met uitmuntende constructieve en functionele eigenschappen dat elk project een geheel eigen uitstraling geeft. Afhankelijk van de lichtval ontstaan prachtige licht- en schaduweffecten die een gevel tot leven wekken.” Vanhandenhove besluit: “Dankzij de flexibiliteit en soepelheid van aluminium kunnen ook complexe constructies en speciale oplossingen vakkundig worden gerealiseerd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details