Platform over gevels, glas & daken
Aluminium raam- en vliesgevelsystemen creëren aangename werkruimtes
Het nieuwe bedrijfsgebouw van ConDoor Door Solutions met de vele en grote raampartijen is best wel een visitekaartje.

Aluminium raam- en vliesgevelsystemen creëren aangename werkruimtes

Het nieuwe bedrijfsgebouw van ConDoor Door Solutions, toonaangevende producent van garage- en overheaddeuren uit Zeewolde, is best wel een visitekaartje. Vooral de prachtige voorgevel met uitkragende kantoren, in diepte verspringende kozijnen en een als patio geïntegreerd dakterras springt onmiddellijk in het oog. De opdrachtgever, architectenbureau Cor & Partners en hoofdaannemer HBE Bouw besteedden dan ook veel aandacht aan de vormgeving. Vierbouw Aluminium Kozijnen leverde en monteerde de Star 75 ramen en het vliesgevelsysteem MC Wall van Aliplast Aluminium Systems.

De Star 75 ramen en het MC Wall vliesgevelsysteem van Aliplast zorgen overal voor een ruime lichtinval en een mooi zicht op de omgeving.

ConDoor Door Solutions is in Europa één van de belangrijkste producenten van garagedeuren en geïsoleerde overheaddeuren voor bedrijfsgebouwen en woonhuizen. Verdeeld over productiefaciliteiten in Nederland en Hongarije wordt er dagelijks gewerkt aan de ontwikkeling en productie van duurzame deuren, die helemaal op maat en volgens wens van de eindgebruiker gemaakt worden. Ze beschikken daarvoor over hypermoderne productielijnen in combinatie met een verregaande automatisering, maar vooral ook over een team van vakkundige medewerkers. De fabrikant kent een sterke groei en daarom besloot de directie om een nieuw bedrijfspand in Zeewolde te bouwen. Ze namen daarvoor architectenbureau Cor & Partners in de arm en gaven HBE Bouw de opdracht voor de realisatie. Dit project omvat heel veel productieruimte, maar aan de voorkant werd ook een kantoorgedeelte geïntegreerd. 

Het dakterras, als het ware een patio midden in de gevel, is omgeven door grote glaspartijen.

Uitnodigende voorgevel

Als nieuw visitekaartje kan dit gebouw wel tellen en daaraan draagt de opvallende voorkant zeker bij. Zo kragen de twee verdiepingen met kantoorruimtes uit boven de plint en tekende de architect een gevel met kozijnen die hier en daar wat in diepte verspringen en zo voor een speels karakter en een extra dimensie zorgen. Ook het dakterras, als het ware een patio midden in de gevel, springt meteen in het oog. In die voorgevel werden veel en grote raampartijen geïntegreerd. Die zorgen voor de nodige transparantie en lichtinval, waardoor de medewerkers van ConDoor Door Solutions dagelijks naar een wel zeer aangename werkomgeving trekken. Vierboer Aluminium Kozijnen uit Swifterbant leverde en monteerde de raam- en vliesgevelsystemen. 

De twee verdiepingen met kantoorruimtes kragen uit boven de plint.

Aluminium ramen en vliesgevels 

“Oorspronkelijk zou dit project door Buheer B.V. voor huurder ConDoor Door Solutions gerealiseerd worden, maar tijdens de bouwfase besloot de fabrikant het pand meteen zelf te kopen. Van in de beginfase was het duidelijk dat de directie van de producent van garage- en overheaddeuren onze aluminium raam- en vliesgevelsystemen wilde integreren”, zegt Marc Mulders, sales manager Nederland bij Aliplast Aluminium Systems. “We zijn immers al geruime tijd één van hun vaste partners voor de extrusie van profielen en hebben zo door de jaren heen een nauwe band opgebouwd. We zijn heel tevreden over het resultaat, want de Star 75 ramen en de MC Wall vliesgevel hebben echt wel een grote toegevoegde waarde op het vlak van functionaliteit, esthetiek en architectuur.”

De architect koos ervoor om de raamsystemen hier en daar in diepte te laten verspringen om een speels karakter in de gevel de creëren.

De alles-in-één vliesgevel MC Wall heeft een grote verscheidenheid aan stijlen, regels en afwerkingsprofielen op een uniforme lijn van 55 mm. De regels zijn beschikbaar tot een diepte van 294 mm, de stijlen tot 326 mm. Deze oplossing is geschikt voor glasdiktes tot 74 mm. Met een Uf-waarde van 1,5 W/m²K, een luchtdichtheid klasse AE1300, een waterdichtheid klasse RE1500 en een akoestische waarde tot 38 dB (-2,-6) scoort dit systeem hoog op alle vlakken. “Onze Star 75 heeft een inbouwdiepte van 75 mm voor het buitenkader en 84 mm voor de vleugel. Met een Uw-waarde van 0,94 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4 en een akoestische waarde van 47,1 dB (-1,-4) past deze oplossing perfect in toepassingen met de strengste eisen op het vlak van thermische en akoestische isolatie. Bovendien kan ook met betrekking tot de brandwerendheid een schitterend rapport voorgelegd worden. Er zijn immers certificaten voor zowel EW30 en EI30 beschikbaar”, sluit Marc af. “Alle elementen in de plint van dit project zijn gerealiseerd in de kleur RAL 9005 – gitzwart, terwijl voor de ramen op de verdiepingen kleur RAL 7042 – verkeersgrijs gekozen werd. Op deze kleuren geven we een garantie van 15 jaar.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details