Platform over gevels, glas & daken
Aluminium beplating als wand en dakbedekking

Aluminium beplating als wand en dakbedekking

Een wandplaat en dakplaat is een geprofileerde staalplaat die gebruikt wordt als bekleding van wanden. Er zijn verschillende profileringen, maar wat betreft uiterlijk zijn ze in de vormen: golfprofiel, plankenprofiel en trapeziumprofiel. De wandplaten zijn chemisch behandeld om roest te voorkomen. Verder kunnen ze eenzijdig of tweezijdig voorzien worden van een kleur of mogelijk zelfs een motief. Aan de binnenzijde komt meestal een interieurcoating.

De voordelen van een wand- en dakplaat

Een metalen wandpaneel is ideaal voor de bekleding van een gevel. Net zoals het aluminium wandpaneel is het metalen wandpaneel bestand tegen alle weersomstandigheden en kent het een lange levensduur. De strakke look maken de wand panelen erg populair voor gebruik bij grote hallen, industriële gebouwen of opslagmagazijnen. Maar ook kleinere projecten zoals een fietsenberging of schuur lenen zich perfect voor het gebruik van het metalen wandpaneel.

Montage stappen

Start met een juiste constructie met houten latten. De houten latten dienen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd te worden. Gebruik speciale golfplaatschroeven voor het vastzetten van de platen met een rubberen ring. Die ring voorkomt het lekken van water. Schroef minimaal 5 schroeven per vierkante meter in de platen. De schroeven moeten in het dal worden vastgeschroefd. Draai de schroef niet te ver door, om een deuk in de beplating te voorkomen.

Isolatie

Bij het aanbrengen op het dak, de gevel of de wanden van een pand kunnen aluminium golfplaten al dan niet worden voorzien van een thermisch isolatiemateriaal. Dat kan een kunststof hardschuim zijn zoals PUR of PIR. Deze materialen staan bekend om hun goede isolatie eigenschappen. Ook minerale wol zoals rotswol of glaswol kan in de kern worden verwerkt. Minerale wol isoleert akoestisch beter dan PUR en PIR en heeft erg goede brandvertragende eigenschappen.

In vergelijking met andere profielbeplating biedt de aluminium golfplaat diverse voordelen: licht in gewicht, bijzonder sterk, eenvoudig te onderhouden, duurzaam en recyclebaar. En aluminium roest niet!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details