Platform over gevels, glas & daken
Altijd een perfecte kleurtoon: de nieuwe kleurlak Aquawood Covapro van ADLER
Michel Dekkers, productieleider bij BMH bv, bij kozijnen die zijn gecoat met Aquawood Covapro 40 van ADLER. (c) ADLER

Altijd een perfecte kleurtoon: de nieuwe kleurlak Aquawood Covapro van ADLER

Het visitekaartje van elk kozijn is het uiterlijk ervan. Een hoogwaardige coating beschermt het kozijn niet alleen langdurig, maar geeft het ook een unieke uitstraling. Om ervoor te zorgen dat het oppervlak van een kozijn van de allerhoogste kwaliteit is, maken steeds meer bedrijven in de Benelux gebruik van de hoogwaardige en milieuvriendelijke kozijnencoatings van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER. De nieuwe kleurlak Aquawood Covapro 40 en 60 van ADLER zorgt voor een stralend oppervlak in elke gewenste kleurschakering – en garandeert de beste bescherming voor houten kozijnen.

Een kijkje achter de schermen bij kozijnenproducent BMH bv. (c) ADLER

Duurzame coating

De kwaliteit van de kozijnencoating op waterbasis kan ook op waardering van de Nederlandse kozijnenproducent BMH bv uit Langeweg rekenen. “Wij zetten Aquawood Covapro 40 in bij onze elektrostatische lakrobot”, legt Michel Dekkers, productieleider bij BMH, uit. “Daardoor kunnen we zeer efficiënt lakken en is het materiaalverbruik gering. Zo zorgen we ervoor dat de kwaliteit van het oppervlak perfect is. Daarnaast krijgt het kozijn een mooie uitstraling.” Het was voor de kozijnenproducent van groot belang om met een milieuvriendelijk en KOMO-gecertificeerd laksysteem te werken. “Ik ben van mening dat hout als duurzame grondstof ook van een duurzame coating moet worden voorzien. Met ADLER hebben we hiervoor de perfecte partner gevonden – de Oostenrijkse producent is pionier op het gebied van lakken op waterbasis. Duurzaamheid en circulaire economie staan er bovendien hoog in het vaandel”, benadrukt ook directeur Jan Bartelen van BMH. Daarnaast garandeert Aquawood Covapro een uitstekende weersbestendigheid, bescherming tegen vergeling en kleurvastheid.

Kozijnen van BMH bv, gecoat met Aquawood Covapro 40 van ADLER. (c) ADLER

Efficiënt gebruik

De coating van ADLER heeft echter nog meer voordelen. De isolerende werking is goed en hij is efficiënt in gebruik: goede stabiliteit op verticale oppervlakken met een optimale doorstroming en korte droogtijden zijn tevens een groot voordeel voor BMH bv. “De grootste besparing is echter dat wij al het materiaal van de spuitrobot kunnen hergebruiken. Dit levert ons een besparing van honderden liters per jaar op. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu”, aldus Bartelen.

Ook wat andere belangrijke criteria voor kozijnencoatings betreft – zoals een goede hechting, snelle waterbestendigheid en blokvastheid – gooit de Aquawood Covapro hoge ogen. Niet alleen bij BMH bv, maar ook bij vele andere kwaliteitsproducenten van kozijnen ramen en deuren in de hele Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details