Platform over gevels, glas & daken
Allround gevelbouwer verbreedt scope
De specialisten van Gevel Totaal Concept kunnen overweg met vrijwel alle gevelmaterialen.

Allround gevelbouwer verbreedt scope

In een kleine tien jaar tijd is Gevel Totaal Concept uitgegroeid van een eenmansbedrijf tot een allround gevelbouwer. Het bedrijf, met een sterke focus op het energetisch en esthetisch verbeteren van de gebouwschil, heeft gevelverlijming tot een ware kunst verheven. Een gesprek met directeur Sander Plug.

Gevel Totaal Concept heeft gevelverlijming tot een ware kunst verheven.

Gevel Totaal Concept is in staat om aannemers en andere opdrachtgevers volledig te ontzorgen op het gebied van de gebouwschil. “We denken mee in het ontwerp, de technische uitwerking en verzorgen vervolgens de prefabricage in onze werkplaats en uiteindelijk de montage op locatie”, legt Plug uit. “Momenteel werken we met een vakkundig team van ruim twintig personen aan de meest uiteenlopende projecten in de regio Zuid-Holland.” Als het aan Plug ligt wordt het werkgebied snel verder uitgebreid. “We maken steeds vaker ‘uitstapjes’ buiten onze regio en zijn voornemens dat in de nabije toekomst verder door te zetten.”

Materiaalonafhankelijk

De specialisten van Gevel Totaal Concept kunnen overweg met vrijwel alle gevelmaterialen. “We zijn niet gebonden aan een bepaald type materiaal en daardoor breed inzetbaar”, zegt Plug. “Ook de isolatie pakken we doorgaans mee, vooral bij renovaties een belangrijk aspect. Daar ligt ook onze kracht: voor woningcorporaties, VvE’s of andere gebouweigenaren complete gevels seriematig renoveren en energetisch upgraden. Zo zijn we nu onder meer voor Hillen & Roosen bezig met de gevelrenovatie van 139 woningen in Leiden. In Rijswijk renoveren we voor Heembouw de gevel van een portiekflat en verfraaien we in Zandvoort een aantal woningen met architectonische aluminium kaders.” Het is slechts een greep uit de vele projecten waaraan Gevel Totaal Concept een bijdrage levert. De ambities liegen er dan ook niet om. “Met eigen mensen, een flexibele schil van vaste partners en een uitgebreid ‘machinepark’ willen we uitgroeien tot het beste gevelbouwbedrijf op esthetisch en energetisch gebied”, zegt Plug stellig. 

Gevel Totaal Concept is in staat om aannemers en andere opdrachtgevers volledig te ontzorgen op het gebied van de gebouwschil.

Specialist in gevelverlijming

Het vinden van de juiste vaklui, is voor Gevel Totaal Concept niet de grootste uitdaging anno 2022. “Natuurlijk, we kunnen altijd goede vakmensen gebruiken, maar het materiaal op tijd geleverd krijgen is een veel grotere uitdaging”, erkent Plug. “We hebben onze bedrijfsvoering dan ook omgedraaid en maken een planning op basis van het beschikbare materiaal. Dat gaat ons tot op heden redelijk goed af.” Wat het bedrijf uit Warmond ook goed afgaat, is het verlijmen van gevels. “Het is een vak apart en het luistert heel nauw. Wij hanteren de Bostik-methode en zolang je alle richtlijnen en parameters opvolgt, is een 100 procent hechting gegarandeerd en wordt de garantie ook overgenomen door de lijmleverancier, Bostik dus. Maar inderdaad, het vereist een ijzersterke discipline. Pas als alle parameters kloppen – luchtvochtigheid, dauwpuntberekening, temperatuur, enz. – gaan wij over tot verlijmen.”

Gevel Totaal Concept zet tot slot ook steeds vaker de pet op van hoofdaannemer. “We hebben al diverse bedrijfspanden in hoofdaanneming gerealiseerd, vanaf de fundering tot aan de laatste nokkap. Een rol die ons ook wel past, dankzij de vele disciplines in eigen huis, en waar we de komende jaren verder op inzetten”, besluit Plug.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details