Platform over gevels, glas & daken
Alles onder één dak: Parkeren, opwekken, laden en besparen
Droog en in de schaduw parkeren, duurzame energie opwekken, de auto opladen en besparen. Dankzij de semipermanente constructie is de ZonneCarport eenvoudig verplaatsbaar.

Alles onder één dak: Parkeren, opwekken, laden en besparen

“Een nieuwe oplossing waarmee we inspringen op een aantal grote ontwikkelingen,” zegt Patrick van der Meulen, oprichter en directeur van enie.nl. Droog en in de schaduw parkeren, duurzame energie opwekken, de auto opladen en zo uiteindelijk besparen. Want het overschot aan energie wordt teruggeleverd aan het bedrijfspand.

De ZonneCarport heeft geïntegreerde laadstations voor elektrische auto’s en fietsen

Transitie in energie en mobiliteit

Nederland zit in een energietransitie, waarbij duurzame energie decentraal wordt opgewekt, bijvoorbeeld via zonnepanelen. Deze kunnen op allerlei oppervlakten worden geplaatst, zoals op daken en zelfs aan gevels. Maar wanneer het dak niet geschikt of niet groot genoeg is óf je wilt esthetisch geen concessies doen aan de gevel, dan bestaat er een perfect alternatief: de ZonneCarport. Daarmee springt enie.nl direct in op de tweede transitie waar Nederland volop mee te maken heeft: die van mobiliteit. “Er rijden meer en meer hybride en elektrische auto’s. Deze auto’s moeten allemaal opgeladen worden en hier is veel infrastructuur voor nodig. Met onze ZonneCarport kun je het parkeerterrein niet alleen meervoudig, maar ook optimaal benutten. Architecten -medeverantwoordelijk voor het verduurzamen van het gebouw- kunnen hier in het ontwerp van de terreininrichting ook al rekening mee houden.” 

De ZonneCarport van enie.nl bij funderingsbedrijf Gebr. van ’t Hek in Beemster. Deze overdekt 18 parkeerplaatsen en bevat 110 zonnepanelen.

Degelijk en flexibel

“In feite geven we hiermee een invulling aan deze maatschappelijke veranderingen op het gebied van verduurzaming en ruimtegebrek,” zegt Joost Visser, Business Developer ZonneCarports. “En wel op een slimme, degelijke en flexibele manier. De unieke semipermanente constructie is rank maar degelijk en voldoet technisch en constructief aan de gestelde eisen. Het kan op praktisch iedere parkeerplaats geplaatst worden. In het totaalontwerp van de constructie is rekening gehouden met de mogelijkheid tot demontage en de grondgebonden werkzaamheden zijn tot een minimum beperkt. Dat maakt dat de ZonneCarport makkelijk verplaatsbaar is, als bijvoorbeeld de inrichting van het terrein verandert, of wanneer het bedrijf naar een andere locatie verhuist.” De ZonneCarport kan opgebouwd worden uit modules van 5 meter. “Deze kunnen in feite oneindig uitgebreid worden, naar gelang de ruimte of de energiebehoefte. Een ander groot voordeel is dat de constructie zo opgeleverd wordt, dat er naar behoefte en zonder extra graafwerk laadpalen toegevoegd kunnen worden.” Een kwestie van plug&play, volgens Visser. Dankzij de geïntegreerde laadstations kan er direct geladen worden met 100% eigen zonne-energie. Voor de grondgebonden werkzaamheden doet enie.nl een beroep op Gebr. Van ‘t Hek. “Zij zijn een belangrijke en betrouwbare partner voor ons. De modulaire manier van bouwen en de samenwerking met Gebr. Van ‘t Hek zorgt ervoor dat we dit al op relatief kleine terreinen kunnen verzorgen. Voor kleine partijen, vanaf tien parkeerplaatsen, plaatsen wij een rendabele constructie die dankzij de zonnepanelen in die behoefte kan voorzien.” Van der Meulen voegt toe: “Je kunt de ZonneCarport bij ons kopen, maar we bieden ook een zeer interessant leasecontract aan die op zijn minst kostendekkend is of zelfs een kostenbesparing op kan leveren. En wanneer je de te veel opgewekte energie verkoopt, is er zelfs sprake van een verdienmodel.”

Stap in energielabel

Van der Meulen: “Als onderdeel van het Klimaatakkoord moeten bedrijven verduurzamen en tenminste energielabel C hebben. Het overgrote deel van de bedrijfspanden voldoet hier nog niet aan. Met de ZonneCarport maak je in elk geval een mooie stap qua energielabel. Ook heeft het een positieve werking op BENG. Al met al kunnen bedrijven hiermee niet alleen flexibel, maar ook comfortabel en effectief een mooie verduurzamingsslag maken en zijn ze klaar voor een duurzame elektrische toekomst,” besluit Visser.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details