Platform over gevels, glas & daken
Panelen & Profielen

Aliplast brandwerende aluminium raam-, deur- en vliesgevelprofielen

Gebouwen worden steeds complexer en moeten aan steeds strengere eisen voldoen. De thema’s inbraakwerendheid en brandwerendheid staan hoog op de agenda. De aluminium systemen voor ramen, deuren en vliesgevels van Aliplast zijn recent met succes getest op brandwerendheid. Een gesprek met Marc Mulders, sales manager voor Nederland, over de mogelijkheden op het gebied van brandwerendheid. […]

1 oktober 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Gebouwen worden steeds complexer en moeten aan steeds strengere eisen voldoen. De thema’s inbraakwerendheid en brandwerendheid staan hoog op de agenda. De aluminium systemen voor ramen, deuren en vliesgevels van Aliplast zijn recent met succes getest op brandwerendheid. Een gesprek met Marc Mulders, sales manager voor Nederland, over de mogelijkheden op het gebied van brandwerendheid.

Als belangrijke internationale speler in de ontwikkeling en productie van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en vliesgevels wordt Aliplast dagelijks geconfronteerd met de eisen en richtlijnen op het gebied van brandwerendheid. “Brandveiligheid is een belangrijk thema, waarmee al bij het ontwerp van een gebouw rekening gehouden moet worden. Het is dan ook terecht dat er strenge eisen gesteld worden,” meent Mulders. “Veel architecten, aannemers en opdrachtgevers zoeken oplossingen in hout of staal, maar met onze aluminium profielen kunnen we dezelfde waarden behalen. Onze systemen worden aan de strengste testen onderworpen. Ze zijn leverbaar in brandwerendheidsklasse EW30, EW60, EI30, EI60, sommige zelfs in klasse EI90 en EI120.”

Aliplast

MC Fire – Copywrite foto: architect Artabel.

Vuurvaste binnendeuren

Aliplast heeft recent zijn FR90 als brandwerende binnendeur laten testen. Dit eenvoudig te monteren systeem kan gebruikt worden voor enkele of dubbele deuren, die naar binnen- of buiten draaien, en is beschikbaar in de brandwerendheidsklasse EW30, EW60, EI30 en EI60. “We hebben bij IFT Rosenheim ook succesvolle testen uitgevoerd op een element van 6.020mm bij 3220mm, meteen de grootste afmetingen die ze konden testen,” zegt Mulders. “Deze FR 90 heeft bovendien een akoestische demping Rw tot 47 dB, waardoor de binnendeuren van dit type niet alleen brandwerend zijn, maar ook nog eens lawaaihinder vermijden.”

Aliplast

Aliplast heeft recent zijn FR90 als brandwerende binnendeur laten testen.

Star75 en Max Light

Aliplast heeft ook de Star75 serie en de Max Light op brandwerendheid laten testen. “Met zijn strakke vormgeving en een performante isolatie is de Star75 ideaal voor lage energie woningen,” weet Mulders. “Deze systemen hebben een U-waarde van 0,94 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4 en een geluiddemping Rw tot 47,1 dB. Bij de Star75 werden zowel kiepramen als vaste ramen, enkele en dubbele deuren getest mét stelkozijnen. Ook zijn de draaikiepramen en vaste ramen in de Max Light brandwerend verkrijgbaar. Alle versies zijn leverbaar in een brandwerendheidsklasse EW30, EW60 en EI30, waardoor de gevelbouwer nu ramen en deuren van eenzelfde type kan gebruiken voor het volledige gebouw. De deuren van de Star75 serie kunnen bovendien uitgevoerd worden in een weerstandsklasse RC3 (voormalige WK3) als extra veiligheid (lees: inbraakwerendheid) wordt gevraagd.”

Aliplast

Brandwerende test FR90

Brandwerende vliesgevel

Naast de raam- en deursystemen worden ook de aluminium vliesgevels bij Aliplast aan de nodige brandwerendheidstesten onderworpen. Zo bestaat de MC Wall in EI30, EI60, EI90 en EI120. “Deze laatste versie biedt mogelijkheden voor kantoren en industriegebouwen, maar vooral voor laboratoria, waar het risico op felle brand groter is en de mensen de nodige tijd moeten hebben om te vluchten,” besluit Mulders. “Komend najaar en volgend jaar plannen we verdere testen, onder meer voor andere varianten van de Star75.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details