Platform over gevels, glas & daken
AGC LANCEERT EIGEN BESTEKSERVICE
AGC Glass Europe

AGC LANCEERT EIGEN BESTEKSERVICE

Er kunnen veel functies en eigenschappen aan glas worden toegevoegd, dat maakt het zo’n indrukwekkend en veelzijdig materiaal. Hierdoor zijn er duizenden verschillende samenstellingen te creëren. AGC heeft zo’n 80% opgenomen in een bestekservice, waardoor architecten voor het merendeel zelf glasbestekken kunnen maken.

De bouw van de applicatie was niet eenvoudig, maar samen met Zeeboer uit Vaassen, een specialist in het bouwen van systeemspecificaties voor de bouw, is het gelukt. Met name de veelzijdigheid en de vele combinatiemogelijkheden van glas maakte het een uitdagend project.

In 5 stappen het bestek

Het doel was om een gebruiksvriendelijke tool te bouwen en de producent vindt ook dat geslaagd. Het grootste voordeel is dat iemand met vrijwel geen glaskennis via enkele vragen tot een serieus bestek kan komen.

En de snelheid natuurlijk. In 6 muisklikken komt de gebruiker bij het bestek, welke te downloaden is in een SUF, OSF of Word-bestand.

AGC Glass Europe

Drie typen bestekken

Bij de bouw is uitgegaan van verschillende gebruikers, zoals architecten en bestekschrijvers, met elk een ander niveau aan specifieke productkennis. De gebruiker kan kiezen uit:

  • Referentiebestekken
    Deze bestekken zijn voor het grootste deel al ingevuld, waarbij een referentiewaarde is gebruikt, bijvoorbeeld een glasdikte of glassamenstelling. Een specialist moet hierbij nog wel controleren of de referentiewaarde voldoet aan alle geldende eisen en normen in de toegepaste omgeving.
  • Optiebestekken
    De optiebestekken zijn deels ingevuld en deels nog vrij in te vullen, bijvoorbeeld een bepaalde veiligheidsklasse van inbraakwerend -, explosiewerend – of kogelwerend glas.
  • OPEN bestekken
    De OPEN bestekteksten zijn volledig handmatig in te vullen en bestemd voor professionele bestekschrijvers. Er is geen controle op de ingevulde waarden en daarom moet ook hier een specialist controleren of het bestek voldoet aan alle geldende eisen en normen in de toegepaste omgeving.

Voor welk bestek de gebruiker ook kiest, AGC staat hen graag bij met advies. De tool is toegankelijk via https://www.agcnederland.nl/bestekken/.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details