Platform over gevels, glas & daken
AGC Glass Europe sluit het Internationale Jaar van het Glas af met de introductie van Low-Carbon Glass

AGC Glass Europe sluit het Internationale Jaar van het Glas af met de introductie van Low-Carbon Glass

Om te voldoen aan de groeiende marktvraag en om de milieueffecten van zijn productieprocessen te minimaliseren, lanceert AGC Glass Europe Low-Carbon Glass, dat een aanzienlijk kleinere CO2-voetafdruk heeft.

Davide Cappellino.


“In 2022 – het jaar dat door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Internationale Jaar Van Het Glas – heeft AGC glas en onze passie voor dit edele materiaal in de schijnwerpers gezet. Ook hebben we in de loop van het afgelopen jaar een belangrijke stap gezet in de richting van klimaatneutraliteit en kunnen we nu met groot genoegen 2022 afsluiten met de lancering van ons Low-Carbon Glass, om klanten glas te bieden dat – vanaf de winning van grondstoffen tot het uiteindelijke plaatsen – ruim veertig procent minder CO2 produceert dan ons standaard floatglas,” aldus Davide Cappellino, President van AGC Architectural Glass Europe & Americas Company.


Om deze indrukwekkende CO2-reductie te bereiken, werd elke schakel in de waardeketen nauwgezet onder de loep genomen en aangepakt. Dit hield onder meer in dat de directe CO2-uitstoot van de processen voor glasproductie werd beperkt en dat alle CO2-emissies als gevolg van de opwekking van elektriciteit, de toeleveringsketen vóór alle processen en andere indirecte emissies werden verminderd. De holistische aanpak van AGC om op duurzame wijze Low-Carbon Glass te produceren, bestrijkt zes belangrijke gebieden:

  1. duurzame bevoorrading van grondstoffen
  2. gebruik van zeer efficiënte floatovens
  3. meer gebruik van glasscherven (gerecycled glas)
  4. gebruik van groene energiebronnen
  5. geoptimaliseerd vervoer tussen de locaties van de Groep ten behoeve van de afwerkingsprocessen.
  6. geoptimaliseerd vervoer van afgewerkte producten


Met dit intensieve process heeft AGC Low-Carbon Planibel Clearlite ontwikkeld, CO2-arm floatglas waarvan de CO2-voetafdruk met 40% is verminderd, tot slechts 7 kg CO2 per m² (4 mm dik).


AGC’s eerste Low-Carbon Glass is met succes geproduceerd op de productielocatie in het Belgische Moustier en is inmiddels verkrijgbaar en op voorraad. Vanaf 2023 zal de productielocatie van AGC in Seignbouse, Frankrijk, ook Low-Carbon Glass gaan produceren.


Low-Carbon Planibel Clearlite is verkrijgbaar voor de belangrijkste functionele beglazingsproducten van AGC:

  • Gelaagd veiligheidsglas: Low-Carbon Stratobel en Low-Carbon Stratophone
  • Warmte-isolerend glas: Low-Carbon iplus 1.0 en Low-Carbon iplus 1.1
  • Zonwerend glas: Low-Carbon Stopray en Low-Carbon Energy


Deze nieuwe Low-Carbon Glass-producten bieden dezelfde esthetiek, kwaliteit en technische prestaties die u gewend bent van de traditionele floatglasproducten van AGC.

Ga voor meer informatie naar: www.agc-yourglass.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details