Platform over gevels, glas & daken
AGC Glass Europe presenteert SunEwat

AGC Glass Europe presenteert SunEwat

Een nieuwe serie energieopwekkende glas-geveloplossingen

In de meeste gevallen geldt de gevel letterlijk als het meest beeldbepalend aspect van een gebouw. In deze snel veranderende wereld moeten architecten en ontwerpers zich continu aanpassen om te kunnen voldoen aan steeds strengere milieunormen en eisen op het gebied van kostenefficiëntie. Dit geldt met name voor gebouwen: die nemen ongeveer veertig procent van alle energieverbruik in de EU voor hun rekening. Met deze kennis is de businessunit Active Glass van AGC Glass Europe bezig de toekomst van gevels vorm te geven met de introductie van zijn gloednieuwe en innovatieve productassortiment van betaalbare energiebesparende geveloplossingen zonder in te leveren op ontwerp, esthetiek, prestatie of kwaliteit.

Specialisten in zonne-energie

Dit nieuwe productassortiment van AGC Glass Europe, dat bedoeld is om te worden verwerkt in gevelramen, borstweringen, gevelbekleding en overige toepassingen, is het resultaat van een intensieve samenwerking met speciaal geselecteerde partners, waaronder PHYSEE Technologies, Sonnenstromfabrik, SolTech en Solar Visuals. “Door hun deskundigheid op het gebied van zonne-energie te combineren met onze expertise op het gebied van glas is er nu een breed scala aan geavanceerde oplossingen, die de integratie van zonnecellen behelzen”, aldus Xavier Sahyoun, leidinggevende van de businessunit Active Glass van AGC Glass Europe.

Naadloze integratie

Hij vervolgt: “De productenreeks SunEwat is een revolutie in vergelijking met traditionele, niet zulke fraaie zonnepanelen. Onze modules voldoen aan de vereiste van bijna energieneutrale gebouwen, en blijven gevelontwerpers onbegrensde mogelijkheden bieden, ten aanzien van architectuur en esthetiek, maar ook integratie in gebouwen. De SunEwat-oplossingen zijn bovendien kostenefficiënt en verdienen zich binnen no time terug.”

De SunEwat-serie

SunEwat is verkrijgbaar onder de namen Vision Square, Vision Stripe en SmartSkin. SunEwat zorgt ervoor dat architecten en ontwerpers in alle vrijheid kunnen spelen met de verschillende elementen van doorzicht, SunEwat biedt daarmee elegante oplossingen voor groene energie met behoud van de doorzichtigheid en functies van het glas. SmartSkin is een dynamische en innovatieve geveloplossing van PHYSEE Technologies, waarin zonnecellen en zelflerende sensoren worden samengebracht in een intelligent gebouwbeheersysteem.

De merknamen

SunEwat-producten voor borstweringen worden verkocht onder de namen Stopray Active, Artlite Active en Lacobel T Active.
In deze producten gaan de zonnecellen volledig schuil achter een coating, creatieve ontwerpen of een laklaag om projecten te laten schitteren en tevens ook optimaal energie te laten opwekken met een kortere terugverdientijd. Artlite Active, dat is ontwikkeld in samenwerking met Solar Visuals, is een innovatieve oplossing die het mogelijk maakt om de gevelbekleding helemaal aan te passen aan eigen wensen, met oneindige mogelijkheden wat betreft visuele elementen, kleuren en opdrukken. Lacobel T Active is een oplossing die zorgt dat het doorzichtglas en de borstwering visueel niet van elkaar te onderscheiden zijn. Stopray Vision-coatings voor ramen kunnen nu optimaal worden gecombineerd met Stopray Active, een actieve versie voor borstweringen voor voortreffelijke esthetiek en een uniforme aanblik.

De toekomst van gevels

AGC Glass Europe is ’s werelds toonaangevende fabrikant van vlakglas en mondiaal de grootste leverancier voor de bouwsector. Daarnaast is AGC Glass Europe een belangrijke partner voor de auto-industrie, de zonne-energiesector en ondernemingen die hoogwaardige technologie ontwikkelen. Met ruim tien jaar ervaring op het gebied van actieve glastechnologieën en talrijke succesvolle projecten over de hele wereld bouwt AGC Glass Europe aan een versnelde transitie naar slimme, duurzame gebouwen zonder in te leveren op esthetiek of prestaties.

Voor meer informatie: www.agc-activeglass.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details