AGC Glass
00:57
17-10-2018

AGC Glass Europe investeert in vacuüm beglazing

In het kader van een akkoord voor technologische ontwikkeling tussen AGC en Panasonic zal AGC Glass Europe in haar fabriek in Lodelinsart (België) investeren in de productie van vacuüm(1) beglazing. Deze technologie is vooral opmerkelijk door de energieprestaties van dit product. De start van de productie, vooral bedoeld voor de bouwsector, is gepland voor maart 2019.

AGC Glass

De nieuwe productie-unit zal de expertise van Panasonic in schermen en de know-how van AGC in glasveredeling combineren voor de productie van beglazing die de prestaties in thermische en geluidsisolatie(2) van drievoudige beglazing benadert, of zelfs overschrijdt. Deze beglazing is nog geen 1 cm dik, vier keer minder dan een triple beglazing en weegt een derde minder bij dezelfde afmeting. Omdat vacuümglas zo dun is, heeft het daarenboven ook een betere lichtdoorlaat. Het wordt op de markt gebracht onder de naam “Fineo”, met ook nog eens een onovertroffen esthetische afwerking.

Het nieuwe product kan worden gecombineerd met het gamma van AGC (zonwering, veiligheid, geluid, …) en is bestemd zowel voor nieuwbouw (tertiair en residentieel) als renovatie, een belangrijke potentiële markt in Europa. “Fineo opent perspectieven voor het lanceren van een nieuwe generatie superpresterende ramen of voor het renoveren van bestaande kozijnen met een beglazing die op de meest milieu-efficiënte glastechnologieën steunt, stelt Serge Martin, New Business Development Manager van AGC Glass Europe. Fineo wordt voor het eerst getoond op de internationale glasbeurs ‘glasstec’ (23-26 oktober 2018, Düsseldorf, Duitsland).

De investering van bijna 10 miljoen € zal in de beginfase ongeveer twintig nieuwe banen scheppen.

Uitgelichte afbeelding: Als de vrucht van een gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst tussen AGC en Panasonic, investeert AGC Glass Europe in de productie van vacuümbeglazing in zijn fabriek in Lodelinsart (België), een technologie die een zeer hoge energieprestaties biedt.

Gevelbouw partners

MBI De Steenmeesters