Platform over gevels, glas & daken
Afdichtingsconcept voor de prefab bouw
De stand van Celdex op de BouwBeurs staat volledig in het teken van luchtdichte afdichtingsproducten en oplossingen.

Afdichtingsconcept voor de prefab bouw

De stand van Celdex op de BouwBeurs staat volledig in het teken van luchtdichte afdichtingsproducten en oplossingen. Zo worden er mock-ups gepresenteerd met verschillende producten en toepassingen voor luchtdicht bouwen, en is het recent gelanceerde afdichtingssysteem Seal4Prefab aanwezig. Een systeem dat perfect aansluit op de laatste trends in de bouw: een verregaande industrialisatie en prefabricatie. Het afdichten van bouwelementen verplaatst zich immers steeds meer naar de fabriek. Speciale aandacht gaat bovendien uit naar de lancering van het nieuwe Pre-Seal M schuimband.

Seal4Prefab is gebaseerd op de afdichtingszones binnen (luchtdicht), midden (isolerend) en buiten (slagregendicht) en is geschikt voor prefabricatie. De Seal4Prefab-producten zijn in verschillende combinaties te gebruiken als afdichting van horizontale en verticale aansluitnaden van prefab bouwelementen. De producten worden uitgerust met een hoogwaardige zelfklever, in een zo groot mogelijke lengte geproduceerd en geleverd op haspels. Om de elementen eenvoudig te positioneren en de afdichtingsschuimbanden extra te beschermen beschikken de producten over een low-friction toplaag.

Seal4Prefab is circulair, want de afdichtingsproducten zijn droog, demontabel en herbruikbaar.

Circulair

Prefabricatie met Seal4Prefab biedt belangrijke voordelen. Het zorgt voor een aantoonbare kwaliteit in duurzaamheid, lucht- en slagregendichtheid. Bovendien is het gebruik ervan economisch aantrekkelijk vanwege een kortere verwerkingstijd met minder faalkosten. Daarnaast kunnen de prefab bouwelementen zonder steiger worden gemonteerd. Seal4Prefab is circulair, want de afdichtingsproducten zijn droog, demontabel en herbruikbaar. Monteren en afdichten gaan in één handeling, weer of geen weer. En tot slot hoeven er op de bouwplaats geen aanvullende schuimbanden of tapes voor luchtdichting aangebracht te worden. Een win-winsituatie.

Gevelelement voorzien van Pre-Seal M schuimband en EPDM Soft.

Pre-Seal M

Tijdens de BouwBeurs lanceert Celdex het Pre-Seal M schuimband. Het is een semi-geslotencellig polyurethaan schuimband voorzien van een luchtdicht membraan. Dit product is speciaal ontwikkeld voor steigervrij bouwen met zowel prefab betonnen sandwichelementen als met houtskeletbouwelementen. Pre-Seal M combineert een minimale compressie met een extreme luchtdichtheid binnen een groot voegbereik. Het product is binnen de systeemcombinaties onafhankelijk getest op duurzaamheid, lucht- en slagregendichtheid. Het product maakt onderdeel uit van het Celdex Seal4Prefab afdichtingssysteem, maar is ook als losstaand product te gebruiken.  

Pre-Seal M wordt uitgerust met een hoogwaardige zelfklever, in een zo groot mogelijke lengte geproduceerd en geleverd op een haspel.

Het Seal4Prefab afdichtingssysteem is inmiddels al op diverse projecten succesvol ingezet, zoals bij de prefab gevels van de kleurrijke woontorens van De Kwekerij in Utrecht, concertzaal Amare in Den Haag, studentenwooncomplex The Cube in Utrecht en de twee groene torens van WonderWoods, eveneens in Utrecht. Seal4Prefab is binnen het luchtdicht bouwen specifiek toegespitst op de prefab bouw en industrie waarin advisering, training en begeleiding zijn geïntegreerd. Celdex adviseert met alle plezier over de best passende oplossingen en afdichtingsproducten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details