Platform over gevels, glas & daken
Aandacht voor natuurlijke ventilatie in uniek project EDGE Amsterdam West
Bij de renovatie van Edge Amsterdam West is een atriumdak gemaakt in de vorm van een koepelconstructie.

Aandacht voor natuurlijke ventilatie in uniek project EDGE Amsterdam West

EDGE Amsterdam West is een icoonproject en een absolute blikvanger in het landschap van Amsterdam. Het 54.000 m2 grote gebouw met een kantooroppervlakte van 42.000 m2 is door EDGE herontwikkeld met de hoogste ambities op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en gezondheid. EDGE geeft veel aandacht aan luchtkwaliteit en ging daarvoor de samenwerking aan met ventilatiespecialist DUCO Ventilation & Sun Control.

Intensieve ventilatie in atriumdak

Bij de renovatie van Edge Amsterdam West is een atriumdak gemaakt in de vorm van een koepelconstructie met een patroon gerelateerd aan het ontwerp van het bestaande gebouw. De koepel overspant 76 meter en is de op één na grootste glaskoepel van Europa.

Binnen de koepelstructuur zijn veertig DucoGrille NightVents aangebracht voor de toevoer van verse lucht. Dit ventilatieluik ventileert op basis van behoefte en kan perfect ingezet worden om de binnenruimte af te koelen door gebruik te maken van grote debieten verse buitenlucht. Als alles tegelijk openstaat kunnen we 106.000 m3/h ventileren. Ter vergelijking: een normaal woonhuis heeft ongeveer 260 m3/h nodig.

Binnen de koepelstructuur zijn veertig DucoGrille NightVents aangebracht voor de toevoer van verse lucht.

Zelfregelend, geluiddempend ventilatierooster

DucoMax Largo ZR roosters werden onzichtbaar geplaatst – compacte kalfplaatsing – en voorzien de kantoorruimtes van verse lucht. DucoMax Largo ZR is een zelfregelend, geluiddempend ventilatierooster, specifiek ontwikkeld voor situaties waar sprake is van zware geluidsbelasting (demping tot 48 dB). Absoluut noodzakelijk in een complex zoals EDGE Amsterdam opdat de mensen geen last hebben van het atriumgeluid. 

Iedereen in het gebouw geniet mee van een gezond en aangenaam binnenklimaat.

Waterwerende lamellenroosters

Aan de buitenzijde van het gebouw werden DucoGrille Classic 130HP (Klasse-A) waterwerende lamellenroosters gebruikt. De uniek gevormde aerodynamische ‘High Performance’-lamel zorgt voor een combinatie van een zeer goede luchtdoorlaat (grote debieten) samen met een uitstekende waterwerendheid (klasse A). Aan de binnenzijde is gekozen voor onze DucoGrille NightVents die open sturen op basis van ventilatienood.

De opzet van Edge om een optimale luchtkwaliteit te voorzien binnen het complex is hiermee absoluut geslaagd. Door in te zetten op natuurlijk, intensieve ventilatie met extra filtering van inkomende lucht, mag dit project gerust een toonbeeld genoemd worden van energiezuinigheid en duurzaamheid. Iedereen in het gebouw geniet mee van een gezond en aangenaam binnenklimaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details