Platform over gevels, glas & daken
3D-gevel met naturelle vezelcement gevelplaat
Bij de renovatie van de gevel van het Cavo Zoe Seaside Hotel in Cyprus is de Puro Plus vezelcement gevelplaat van SVK gecombineerd met hout. Architect C+ Studio (Beeld: Ogival Visuals)

3D-gevel met naturelle vezelcement gevelplaat

Bij de renovatie van de gevel van het Cavo Zoe Seaside Hotel in Protaras (Cyprus) is gebruik gemaakt van de Puro Plus vezelcement gevelplaat van SVK. Bij het ontwerp heeft de architect gekozen om te werken met driehoekpatronen die bovendien in reliëf zijn geplaatst. Het project toont aan dat de creatieve mogelijk-heden met vezelcement gevelplaten van SVK eindeloos zijn. 

Luxueuze Uitstraling

Het Seaside hotel ligt op slechts een eindje rijden van de Fig Tree bay en Konnos beach in Cyprus en is werkelijk een pareltje. Het luxehotel wilde bij de renovatie van de gevel echt een opvallend maar toch een strak en luxueus ontwerp zien. Geen gemakkelijke klus voor de architect, maar het resultaat mag er zijn! 

Architect C+ Studio koos ervoor te werken met driehoekpatronen en houten frames om een moderne, strakke uitstraling aan de gevel te geven. (Beeld: Ogival Visuals)

3D-Effect Op Gevel

Aan het woord is Anouk Crauwels, Marketing Coördinator van SVK: “Bij de renovatie van het Cavoe Zoe Seaside hotel zijn de Puro Plus vezelcement gevelplaten van SVK toegepast. Het is de meest naturelle vezelcement plaat op de markt. Hij toont als het ware de natuurlijke kleur van vezelcement zonder toegevoegde kleurpigmenten en/of coatings. Het paneel is gepolijst op een manier die uniek is voor de panelen van SVK. “Door de Puro Plus vezelcement gevelplaat te combineren met hout en er zelfs licht achter te verwerken, geeft dat een enorm 3D-effect op de gevel, ook in het donker.” De architect koos ervoor te werken met driehoekpatronen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van houten frames om een moderne, strakke uitstraling aan de gevel te geven. “Maar de combinatie van Puro Plus met het hout zorgt ook voor een natuurlijke uitstraling,” vult Crauwels aan. “De gevel zal na verloop van tijd ook nog veranderen onder invloed van het weer, waardoor het een prachtige look krijgt die aanvoelt alsof de gevel leeft.”

Enorme veelzijdigheid 

“Binnen de standaardafmetingen van een plaat van 3500 x 1220 mm en 2500 x 1220 mm is eigenlijk alles mogelijk. Naast het zagen van allerlei vormen, kunnen onze CNC-machines diverse andere bewerkingen uitvoeren, zoals het frezen in de plaat van bijvoorbeeld een huisnummer, reliëf of een tekening. Zo kent een project geen creatieve grenzen meer en kun je elk gebouw een uniek karakter geven.” Zowel de Puro Plus als de Ornimat platen van SVK zijn bovendien uitermate geschikt om te verlijmen en kunnen zowel goed blind als zichtbaar bevestigd worden. “Ook zijn ze niet statisch; trekken geen vuil aan en zijn onderhoudsarm. Al onze vezelcementproducten voldoen aan Brandklasse A2, waardoor ze zo goed als onbrandbaar zijn.”

De gevel zal na verloop van tijd ook nog veranderen onder invloed van het weer, waardoor het een prachtige look krijgt die aanvoelt alsof de gevel leeft. (Beeld: Ogival Visuals)

Duurzame eigen creatie

“We gebruiken alleen de meest betrouwbare grondstoffen voor de productie van vezelcement. De milieu-impact op de SVK platen is hierdoor vrij laag.” Crauwels licht toe: “Alles wat bij SVK wordt verzaagd, wordt vermalen en gaat retour in het productieproces. Zélfs de schuurstof die vrijkomt bij het polijsten van de Puro Plus plaat.” Door het toepassen van dat uniek proces, waarbij een lichte schuring op het natuurlijke product aan de zichtzijde wordt toegepast, ontstaat die speciale gewolkte structuur. “Een unieke eigen creatie van SVK: door het polijsten krijg je een betonlook met een levendig patroon maar zónder repetitie, want het is natuurlijk geen print!” 

Het mag duidelijk zijn: de vezelcement gevelplaten zijn enorm veelzijdig toepasbaar en de architectonische vrijheid is ongekend. SVK bestaat dit jaar reeds 115 jaar en is naast producent en leverancier ook een betrouwbare bouwpartner op het gebied van vezelcementproducten. Dat dankzij de opgebouwde technische expertise.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details