Platform over gevels, glas & daken
100 jaar innovatie, co-creatie en duurzaamheid
De elf nieuwe kleuren die Nelissen eerder dit jaar lanceerde spelen in op de huidige tijdsgeest maar zijn tegelijk tijdloos.

100 jaar innovatie, co-creatie en duurzaamheid

Innovatie, co-creatie én duurzaamheid. Dat zijn de drie kernwaarden die Nelissen Steenfabrieken steeds in het achterhoofd houdt bij de evolutie van de baksteen. 2021 is een feestelijk jaar, want het familiebedrijf uit Lanaken viert namelijk haar 100-jarig bestaan. De afgelopen maanden hebben er al de nodige verrassende acties plaatsgevonden, maar aan het feestgedruis komt voorlopig nog geen einde. Sterker nog, de echte ‘knaller’ staat gepland voor 8 oktober. 

Momenteel staat de vierde generatie aan boord van het familiebedrijf. De neven Burt Nelissen, Carlos Jorissen en Joeri Gevers zijn de CEO’s.

Nelissen Steenfabrieken is een (h)echt familiebedrijf. “De drie CEO’s Carlos Jorissen, Joeri Gevers en Burt Nelissen zijn alweer de vierde generatie en ook de volgende generatie staat al bijna klaar om mee in het bedrijf te stappen,” zegt Roberta Melis, marketing- en communicatiemanager van Nelissen Steenfabrieken. De baksteenfabrikant heeft in haar bestaansgeschiedenis een enorme evolutie doorgemaakt. Zo is de export gegroeid naar inmiddels meer dan vijftig (!) landen wereldwijd en zetelt het bedrijf in een state-of-the-art kantoorgebouw met de moderne showroom, ook wel Brixperience Centre genoemd, als paradepaardje.

In de showroom van Nelissen, ook wel het Brixperience Centre genoemd, worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van de baksteen.

2021-collectie

In het ontwerp en de creatie van een gebouw zijn de gevelstenen bepalend. “Want de kleur en de textuur bepalen de uitstraling van een pand. Ze scheppen een sfeer en vertellen een verhaal,” zegt Melis. “Wij maken wat de markt vraagt in plaats van andersom. Dat gebeurt niet zelden in co-creatie met de klant. Onze klanten staan centraal. Dat is het uitgangspunt in alles wat we doen. Onze nieuwste 2021-collectie is daar een prachtig voorbeeld van: elf nieuwe kleuren die inspelen op de huidige tijdsgeest maar tegelijk tijdloos zijn. Net zoals elke steen die bij ons uit de oven rolt, combineert dit elftal de drie kernwaarden. Co-creatie: door aandachtig te luisteren naar de indrukken van architecten, ontwerpers en bouwheren, ontwikkelen we varianten die voldoen aan de verwachtingen. Duurzaamheid: we verwerken leem – de natuurlijke basisgrondstof – op een energiezuinige manier tot een gevelsteen met een lange levensduur. En tot slot innovatie: de elf kleuren zijn eigenhandig geselecteerd door onze ‘steencommissie’ – een groep experten die zich constant buigt over nieuwe trends en innovaties.”

Het 100-jarig jubileum laat Nelissen Steenfabrieken niet zomaar voorbijgaan. Er staan dit jaar nog heel wat acties gepland.

Customer experience journey

Nelissen Steenfabrieken is vooruitstrevend. In het Brixperience Centre bijvoorbeeld worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van de baksteen. “Aan de hand van een app doorlopen ze de showroom en kunnen ze hun favoriete stenen aanduiden. Op een groot scherm wordt de steenselectie van de bezoeker toegepast op een typewoning naar keuze om het geheel zo aanschouwelijk mogelijk te maken. Eens op de parking zit alles in de mailbox. Maar ook voor architecten is de showroom het neusje van de zalm. In de stenotheek staat een werktafel gecombineerd met een groot scherm. Als een architect een steen op de tafel legt, wordt deze gescand aan de hand van een RFID-tag. Zo kan hij verschillende stenen op tafel leggen en virtueel nieuwe mixen creëren die hij op het scherm te zien krijgt en naar zichzelf kan sturen. Ook kan hij ‘spelen’ met het metselverband en de voeg(kleuren). Bovendien kunnen referentieprojecten van een bepaalde steen onmiddellijk digitaal worden opgevraagd.”

Het 100-jarig jubileum laat Nelissen Steenfabrieken niet zomaar voorbijgaan. “Ons jubileum vieren we met een groot aantal interessante acties voor architecten, (project)ontwikkelaars, handelaars, enz. Maar ook voor onze medewerkers en omwonenden. Op de tijdelijke landingspagina nelissen100.be vind je alle informatie rondom de festiviteiten. Noteer alvast 8 oktober in je agenda. Dan bestaan we écht 100 jaar. Door corona kan het grote feest niet doorgaan, maar we hebben een waardig alternatief in petto: een digitaal minifeestje waarbij alle medewerkers betrokken worden. Dat zal doorgaan in de vorm van een radioshow op onze fabriekssite met voormalig MNM-dj Tom De Cock. Geïnteresseerden kunnen bovendien alles live meevolgen via brickfm.be!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details