Platform over gevels, glas & daken
​Gevelpersoneel eenvoudig op- en afschalen met Gevelpersoneel.nl

​Gevelpersoneel eenvoudig op- en afschalen met Gevelpersoneel.nl

De gevelbranche is een boeiende sector en tegelijk ook een spannende sector die leeft van pieken en dalen. “Het belang van een flexibele schil van personeel wordt dan ook steeds meer erkend,” constateert Roel Jansen van Gevelpersoneel.nl. “Het maakt dat je in slechte tijden heel eenvoudig kunt afschalen en in goede tijden net zo makkelijk weer kunt opschalen. Best een geruststelling in deze roerige tijden.”

Gevelpersoneel.nl

Roel Jansen, commercieel directeur van Gevelpersoneel.nl

 

Het is rennen en stilstaan in de gevelbranche, niet in de laatste plaats door invloeden van buitenaf, vervolgt Jansen. “Het is voor gevelbouwers dus erg belangrijk om een zekere mate van flexibiliteit te behouden. De stikstofproblematiek en corona maken dat pijnlijk duidelijk. Komt nog bij dat de bouwsector al jaren kampt met een ernstig tekort aan gekwalificeerd personeel. Ook in de gevelbranche is de vraag naar vaklieden hoger dan het aanbod. De bouwsector heeft in Nederland helaas een wat stoffig imago, vindt Jansen. De aanwas van jeugd is vrijwel nihil.”

Geen taalbarrière

Als zusterorganisatie van Ergon Jobs richt Gevelpersoneel.nl zich specifiek op de rekrutering van vaklieden in de gevelbranche met een netwerk van ruim vijftig recruitmentkantoren in zestien landen. Jansen: “We weten altijd de juiste vaklieden aan ons te binden. Stuk voor stuk ervaren gevelspecialisten die direct ingezet kunnen worden. Onze mensen zijn voornamelijk afkomstig uit het buitenland en spreken overwegend Engels of Duits. De drempel van een mogelijke taalbarrière nemen wij volledig weg, aangezien onze mensen hun vak verstaan. Ze spreken dezelfde vaktaal als de Nederlandse vakman en zijn bekend met de gangbare gevelmaterialen en systemen. Ze hebben vaak aan één oogwenk genoeg. Bedrijven die eenmaal geproefd hebben aan onze mensen, willen niet anders meer.”

Gevelpersoneel.nl

De mensen van Gevelpersoneel.nl spreken dezelfde vaktaal als de Nederlandse vakman en zijn bekend met de gangbare gevelmaterialen en systemen.

Onzekere tijden

Jansen verwacht de komende jaren een verschuiving in de markt. “Hoe ziet de markt er over twee jaar uit nu we hebben gemerkt dat thuiswerken eigenlijk best wel efficiënt is,” vraagt hij zich hardop af? Misschien daalt de vraag naar nieuwbouw wel en is er straks meer aandacht voor onderhoud aan vastgoed?” Jansen verwacht bovendien dat de bouwvolumes zullen dalen bij het uitblijven van overheidsmaatregelen. “Het zijn onzekere tijden en het is voor gevelbouwers dus erg belangrijk om een zekere mate van flexibiliteit te behouden.” Onzekere tijden zijn het niet voor Gevelpersoneel.nl voor het werven van personeel. “De landen om ons heen hebben een aardige tik gekregen, economieën zijn hard geraakt, waardoor veel vaklieden werkeloos thuis zijn komen te zitten. Deze mensen weten we juist nu aan ons te binden.”

Een flexibele schil die wij met Gevelpersoneel.nl bieden, is super belangrijk en maakt bedrijven toekomstbestendig, resumeert Jansen. “Ze zijn gevrijwaard van hoge personeelskosten als de markt stagneert en kunnen eenvoudig afschalen. Anderzijds, bedrijven die eenmaal geproefd hebben aan onze mensen, willen niet anders meer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details