Westpoint: dé innovatieve woontoren van Vlaardingen

In de markt groeit de vraag naar slanke systemen met een minimale aanzichtbreedte. Het gaat dan om systemen die bijdragen aan zowel de esthetiek als aan de optimale lichtinval van een gebouw. Ook zaken als glasdikte, raamhoogte en isolatiewaarden zijn vaak belangrijke thema’s. Zo ook bij de indrukwekkende woontoren Westpoint in Vlaardingen. Een 35 meter hoog gebouw waarin 53 appartementen gerealiseerd worden, ontworpen door Alsemgeest Design & Build. 

In opdracht van ontwikkelaar Van Zanten Bouw, kreeg Stalku Geveltechniek de opdracht voor de gevelbouw. Zij wilden er zeker van zijn dat aan alle eisen van water en luchtdichtheid voldaan kon worden. Ze kozen voor een samenwerking met Aliplast Aluminium Systems, één van de toonaangevende spelers op de internationale markt voor het ontwikkelen van aluminiumsystemen voor ramen, deuren en schuifsystemen. Marc Mulders, sales manager Aliplast Nederland vertelt: “Ook voor een hoogbouwproject als dit met hoge eisen, hebben wij een standaard product in ons assortiment: de universele schuifpui VG500. Eerdere wind- water- en luchtdichtheidstesten wijzen uit dat deze schuifpui volledig voldoet aan de gestelde eisen. Wanneer je zo dicht bij de kust zit en weersinvloeden van belang zijn én je te maken hebt met de hoogte van het gebouw, dan zijn dit zeer belangrijke factoren.”

Nieuwste ontwikkeling: Max Light
Met de serie ‘Max Light’ (ML) speelt Aliplast nog dieper in op de vraag vanuit de markt; exclusiviteit die tóch betaalbaar is. Deze reeks van hoogwaardig thermisch onderbroken raam- en deurprofielen vindt zijn toepassing daar waar zeer strenge normen gelden voor zowel thermische als akoestische isolatie. Dankzij de mogelijkheid om te kiezen voor een vlakliggende dorpel, wordt binnen en buiten steeds meer één waarmee ook op die trend slim is ingespeeld. Marc vervolgt: “Omdat mensen het belangrijk vinden om een raam- of deurprofiel te kunnen kiezen dat bij hun woningstijl past, hebben we binnen deze serie verschillende stijlvarianten beschikbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie. In drie eenvoudige stappen kies je het profiel dat bij je past. Om een totaalbeleving voor de gehele woning te laten ontstaan, hebben we de Star 75 ML ontwikkeld; een slank raam- en deursysteem die past bij het eerder genoemde schuifsysteem VG500 ML. De reeks wordt afgesloten met de UltraGlide: de zwaarste schuifpui binnen de serie ML. Het testrapport wees uit dat de schuifpui (3 meter breed, 2,40 meter hoog) de volgende resultaten boekt: Weerstand tegen wind: C5, Waterdichtheid E750 en Luchtdichtheid Klasse4. Normen Luchtdichtheid EN12207, Waterdichtheid 12208 en Windweerstand 12210. Omdat alle stappen van het coatingproces in eigen huis worden uitgevoerd, hebben we de volledige kwaliteitscontrole en bieden we vijftien jaar kleurgarantie op de coating. Als gevolg hiervan biedt de coating een extra bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf (uitlaatgassen en klimatologische invloeden). Deze garantie is bekroond met het kwaliteitslabel ‘Qualicoat Seaside’. Daarnaast hebben we een palet van 45 hedendaagse kleuren waar we 25 jaar garantie op geven, omdat we hier een nog strenger proces van het poedercoaten hanteren.”  


VG500N SMALLE CHICANE (Beeld: Aliplast)

Tekst: Susan Peek    Beeld: Van Zanten Bouw